Neymar og Firmino sendte Brasil til kvartfinale i fotball-VM

Neymar scoret Brasils første mål.

Neymar scoret Brasils første mål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Neymar og Firminio scoret hvert sitt mål da Brasil slo Mexico 2-0 i åttedelsfinalen i fotball-VM. Brasil er dermed klar for kvartfinale.

DEL

Det ble takk og farvel for Mexico i møte med Neymar, Willian og resten av det brasilianske stjernemannskapet i åttedelsfinalen i fotball-VM.

Mexico skal ha for forsøket, for de ga Brasil god kamp. Det ble med Mexicos forsøk foran Alisson i Brasil-målet, mens Neymar og Firmino fant veien til nettmaskene for Brasil.

Det var riktig nok lite sambatakter over Brasil innledningsvis i kampen. De første tyve minuttene var Mexico som virket hetest. Kun glimtvis viste Neymar og Co. magien vi har ventet på, men da det var de grønnkledde som så ut til å ville mest.

Da lagene gikk til pause hadde Mexico holdt godt følge med Brasil, men det var Neymar og Co som skapte de største farlighetene.

Fant rytmen

I annen omgang fant Brasil rytmen, mens Mexico slet med å henge med på dansen. Seks minutter etter hvilen var det klart for en oppvisning i angrepsspill av Neymar og Willian.

Neymar skar inn fra kanten og langs sekstenmeterstreken, og la igjen ballen til Willian. Chelsea-spilleren dro seg inn i feltet og slo skrått inn foran mål der Neymar hadde fullført løpet og skled inn ledermålet.

Det var Neymars andre mål dette mesterskapet og hans landslagsmål nummer 57 totalt.

Ledelsen kunne vokst opptil flere ganger, men Mexico-keeper Guillermo Ochoa sto i veien for forsøkene til Neymar, Paulinho og Willian.

Tuppet ballen i mål

Fire minutter før full tid kom Liverpool-spiller Firmino på banen. Han trengte kun to minutter på å vise seg frem, og doblet den brasilianske ledelsen.

Neymar lurte offsidefellen til Mexico og kom alene med keeper. Skuddforsøket gikk i en mexicansk tå og fortsatte på tvers av mål. Dermed måtte en god Ochoa se at Firmino tuppet kulen i det åpne målet.

Seks minutter på overtid blåste den italienske dommeren av kampen. Brasil er klare for kvartfinale, mens Mexico er ute av VM. Brasil møter vinneren av oppgjøret mellom Belgia og Japan i kvartfinalen.

Mot Mexico ble brasilianske Rafa Marquez den første spilleren som har vært med i startoppstillingen i fem strake verdensmesterskap. Veteranen har riktignok kommet inn fra benken tidligere i mesterskapet, men fikk først plass i førsteelleveren mot Mexico.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken