Floken i Arna er over: Friidretten ønsket ikke konflikt

Arna idrettspark får kunstgress i sommer, mens friidretten må vente til 2020 med kastfelt.

Arna idrettspark får kunstgress i sommer, mens friidretten må vente til 2020 med kastfelt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Opposisjonen var klare for å stanse byrådets ønske om å legge kunstgress i Arna ett år før kastfeltet. Friidretten stanset «opprøret» selv.

DEL

Dermed ble følgende vedtatt av et enstemmig bystyre onsdag kveld: Arna idrettspark får til Arna-Bjørnars fotballag store glede kunstgress i løpet av VM-pausen i sommer.

Egentlig ønsket byrådet å få kastfeltet ved siden av ferdig samtidig, men miljødirektoratet har krevd at opparbeidelsen av våtmarksparken i samme område også måtte komme samtidig med kastfeltet. Det var ikke mulig for Bergen kommune å få til. De planla kun for kastfelt og kunstgress i 2019, og park i 2020.

Da opposisjonen derfor ønsket å utsette kunstgressleggingen til 2020, har friidretten ved Fri IL ved eget initiativ gitt beskjed om at de ikke ønsker noen konflikt. Det til tross for at de nå får en periode på omtrent ett år uten et skikkelig kastfelt.

Derfor trakk opposisjonen så forslaget om å utsette arbeidet. Det nye planforslaget til byrådet ble enstemmig vedtatt.

– Jeg har i mange år irritert meg over den lave aktivitetsnivået på idrettsparken. Mens løpebanene har blitt hyppig brukt, har gressbanen ligget tom, sa Nils Gunnar Knudsen (Ap).

– Det er påfallende og ganske trist at Ap tilsynelatende kun har omtanke for én del av idretten i denne saken. Å sikre forholdene til friidretten er i tråd med det bystyret, med byrådet, har vedtatt tidligere. Men friidretten ønsker ikke at dette skal bli en konfliktsak, og vi bøyer oss for det. Hvis friidretten er komfortable, er vi også komfortable. Derfor trekker vi innstillingen fra komiteen, het det fra Henning Warloe (H).

Da fikk riktignok Warloe til svar at han som byrådsleder i 2006 selv gikk inn for kunstgress på Arna idrettspark og kastfelt ved siden av, noe som nå altså blir en realitet 13 år senere.

Artikkeltags