Landsturneringen: – Alle skal bli sett og kunne komme hjem og ha hørt noe positivt

Ioana Craciun jubler etter en av sine tre scoringer mot Askøy. Hun spiller på Sotras stjernelag som er en viktig del av klubbens arbeid for inkludering.

Ioana Craciun jubler etter en av sine tre scoringer mot Askøy. Hun spiller på Sotras stjernelag som er en viktig del av klubbens arbeid for inkludering. Foto:

For deltakere, tilskuere og arrangørene var Landsturneringen en sikker resept på godt humør.

DEL

Tove Iren Vindenes har vært prosjektleder for turneringen og har smilt gjennom hele helgen.

– Det blir nesten en klisje, men jeg har sett veldig mye idrettsglede, men også gjensynsglede. Samtidig er denne gruppen veldig god på raushet og fair play, sier hun.

Roser innsatsen

Over 300 frivillige har vært kampverter, stått i kiosk, delt ut mat og kjørt transport og Mange av dem fra Nymark IL og Årstad IL.

– De har vært helt vidunderlig. Og varmmaten som var til overs var det en som fant ut kunne bli kjørt til Straxhuset, forteller Vindenes begeistret.

Sotra er en av de lokale klubbene som stiller i Landsturneringen med flere lag. Klassene er delt inn etter hvor stort tempo spillerne kan spille i, hvor det i A-klassen går raskest.

I D-klassen er det lokaloppgjør mot Askøy og Sotra går seirende ut takket være tre mål av Ioana Craciun.

– Det er gøy å score, men jeg liker også å sentre til Hilde, sier hun fornøyd etter kampen.

Keeper Mette Veland (f.h.), Stian Kjellerød og resten av Fanas stjernelag er oppstilt og klar for kamp på nymarksbanen.

Keeper Mette Veland (f.h.), Stian Kjellerød og resten av Fanas stjernelag er oppstilt og klar for kamp på nymarksbanen. Foto:

Jobber for inkludering

Sotra har hatt stjernelag siden 2008 og får jevnt og trutt nye spillere hele tiden. Mot Askøy ble det seier, men det ble også noen tap tidligere i helgen.

– Noen av dem er veldig resultatorienterte og blir lei seg hvis de taper, men det går fort over, sier trener Annlaug Trellevik.

Arbeidet i klubben er svært viktig og målet for hver trening er klart.

– Alle skal bli sett og kunne komme hjem og ha hørt noe positivt, sier Trellevik.

Denne helgen var intet unntak og Sotra har storkost seg.

– Det har en vært fantastisk helg, sier Trellevik.

Over 2000 besøkende var i aksjon under Landsturneringen denne helgen. NFF Hordaland og Håndball Region Vest sto for arrangementet som ble avholdt i Bergen for tredje gang siden oppstarten i 1991.

Kampene i fotball foregikk på nymarksbanene, mens håndballkampene foregikk i Haukelandshallen og i gymsalen på Høgskolen. Programmet startet med åpningsseremoni fredag før kampene startet. Lørdag kveld var det gallamiddag og siste kamp var ferdigspilt i femtiden søndag ettermiddag.

Artikkeltags