Mohn åpner lommeboken igjen

Mohn-finansiert: Trond Mohn ga 30 millioner til Frøya i 2014, slik at idrettslaget fikk rustet opp både kunstgressbanene sine, i tillegg til ny baskethall. Her fra en fotballskole på Melkeplassen i fjor. Fra venstre: Maha Kameran, Emilie Meidell, Andrea Sandvik, Birgitte Arntsen og Julie Sjøtun.

Mohn-finansiert: Trond Mohn ga 30 millioner til Frøya i 2014, slik at idrettslaget fikk rustet opp både kunstgressbanene sine, i tillegg til ny baskethall. Her fra en fotballskole på Melkeplassen i fjor. Fra venstre: Maha Kameran, Emilie Meidell, Andrea Sandvik, Birgitte Arntsen og Julie Sjøtun. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Trond Mohn gir ti nye millioner til Hordaland fotballkrets. Pengene er øremerket anleggsutvikling.

DEL

I 2013 opprettet fotballkretsen «Mohnfondet» etter å ha fått en gave på ti millioner kroner fra Trond Mohn. Den gavmilde bergenseren gjorde et nytt innskudd i fondet i mai 2015, også da var beløpet ti millioner kroner.

Pengene skulle brukes til anleggsutvikling i fylket, ikke minst opprustning. Hordaland fotballkrets har mottatt pengene, og så har klubbene søkt kretsen om tilskudd til fornying av sine anlegg. I år var fondet tomt, men ikke lenge. I juni ramlet det inn nye millioner!

Bidratt til over 70 anlegg

– Da Trond fikk høre at vi måtte avslå søknader fra klubbene fordi det ikke var mer penger igjen, fylte han bare opp med ti nye millioner, forteller daglig leder i Hordaland fotballkrets, Knut Berge, til BA.

– Det er bare å takke og bukke. Det har vi gjort så mange ganger før, men det vil jo ingen ende ta! Trond bare fortsetter å gi. Han har vært helt avgjørende for den flotte anleggsutviklingen vi har hatt i Hordaland.

Over 60 klubber i Hordaland har mottatt penger fra fondet, som har bidratt til å få på plass over 70 anlegg.

– Han er norsk fotballs største sponsor. Det er ikke bare her han bidrar. Vi er heldige som har ham, sier Berge.

I Bergen er de fleste anleggene kommunale. Mye av fondsmidlene har gått til klubber utenfor sentrum og Bergen kommune. Ute i distriktene er det mer vanlig at klubbene eier og drifter anleggene sine selv.

Anlegg til 22 millioner

– Vi er veldig opptatt av at det skal være gode idrettsanlegg i alle områder hvor det bor barn. Og historien viser jo at de spillerne som når lengst, gjerne kommer fra de små stedene, sier Berge.

Det siste anlegget som ble ferdigstilt ved hjelp av midler fra Mohnfondet, er det nye anlegget til Askøy Fotballklubb på Kleppestø. Der er det bygget to nye elleverbaner og en femmerbane. Prosjektet kostet nærmere 22 millioner kroner, og fikk 1,3 millioner kroner fra Mohnfondet.

– Det er fantastisk at det finnes folk som Trond Mohn. De bidragene han gir gjør at klubbene får realisert prosjektene sine. De pengene vi fikk fra fondet var helt avgjørende, sier leder i Askøy FK, Frode Fjell.

Klubben har over 50 lag i barnefotballen, samt et titalls ungdomslag. De nye anleggene har naturligvis hjulpet godt på.

– De er i alle høyeste grad i drift, sier Fjell.

– Vanskelig uten ham

I fjor fikk Loddefjord IL på plass en ny kunstgressbane. Prisen var på to millioner kroner, og én fjerdedel ble finansiert med penger fra Mohnfondet.

– Vi er godt og vel 40 lag, og 550 medlemmer i fotballgruppen. Banen vår var gammel og slitt, så det var helt nødvendig med nytt dekke, sier Rune Lyseknappen, formann i Loddefjord ILs fotballgruppe.

– Breddeklubbene rundt omkring, oss inkludert, har så lite penger på bok at det nesten er umulig å påta seg en slik kostnad uten hjelp. Derfor var de pengene helt fantastiske å få, fortsetter Lyseknappen.

Også han hyller Trond Mohn, og det han gjør for idretten.

– Den mannen er helt utrolig. Det er så vanvittig flott det han gjør. De kunstgressbanene som etableres rundt omkring i hele fylket er så flotte, og de aller fleste er nok finansiert med hjelp av Mohn, tror formannen.

Og nå gir han igjen ti millioner til idretten.

– Det er jo bare helt fantastisk! stråler Lyseknappen.

Artikkeltags