For 32-åringen var ikke til stede på fotballgallaen, der alt fra årets fotballmamma til årets lag, spillere og trenere ble kåret lørdag. Det er norsk fotballs store fest og avslutning for seg selv.

Kvinnheringen Johnny Furdal, med utrolige 27 målpoeng i 1. divisjon for Nest-Sotra og Viking i år, ble kåret til årets spiller i divisjonen. Han lå imidlertid hjemme i Stavanger med sykdom.

Syk eller sceneskrekk?

Men ryktene skal ha det til at han slett ikke var for syk til å reise og ta imot prisen ...

– Stemmer dette, Furdal?

– Haha, nei, jeg er syk, altså!

– Men du er ikke så glad i den typen oppmerksomhet ..?

– Nei, men det er noe som følger med i bransjen, humrer Furdal, som har slitt med virus etter en lang, men god, sesong.

– Jeg hadde stilt opp om jeg var frisk! Det er kjekt å treffe på folk jeg kjenner og ikke kjenner. Men jeg skal innrømme jeg ikke setter sånne ting på topp hundre av det jeg liker å gjøre. For å si det sånn: Det er lettere å spille foran 17.000 folk enn å stå på en scene foran en forsamling, synes 32-åringen.

Lett sceneskrekk eller ei: Fotballbanen er hans hjem, og der har kultfiguren levert til gagns. Og endelig skal norsk fotball få se Furdal spille i eliteserien.

Oppsummerer jubelsesongen

Når Furdal blir bedt om å oppsummere året, blir han litt stum. Så prøver han.

– Det begynte jo veldig dårlig. De fire første kampene var jeg egentlig ikke til stede i. Jeg var i dårlig form, hadde så vidt trent i vinter. Heldigvis kom det seg gradvis, og formen har bare blitt bedre og bedre, sier han.

Nest-Sotra åpnet som kjent med fire strake tap. Men strilene og Furdal var glimrende utover våren, og han ble så kjøpt av Viking. Han var sentral i å sende siddisene opp til eliteserien.

– Er dette din beste sesong?

– Ja, når du tar nivået i betraktning. Jeg har nok hatt flere målpoeng før, men aldri i 1. divisjon. Mye medgang!

– De er snille med meg!

Furdal får ferie på onsdag, men da begynner også et visst uvant hardkjør for playmakeren. For kvinnheringen har aldri vært kjent for fysikken. Eller jo, litt: For den manglende fysikken. Den lekne midtbanespilleren må kanskje være oftere i styrkerommet nå. Viking vil uansett ikke «ødelegge» mannen!

– Viking trener jo fem ganger oftere enn vi gjorde i Nest. Jeg har fått lov å ta små steg av gangen, og når alle andre har styrketrening, er jeg gjerne på sykkelen eller tøyer ut. Jeg må rette en stor takk til fysioene i Nest og Viking, de er eksepsjonelt flinke. Og snille med meg, humrer Furdal.