Krise i Rosenborg og Kjetil Knutsen på tabelltopp

Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra stadion.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bodø/Glimt fortsetter å imponere i Eliteserien. Søndag slo de Molde 3-2.

DEL

En corner og et frispark fra Amor Layouni ga to mål for Bodø/Glimt i første omgang. De gulkledde hindret Molde i å komme tilbake i kampen, og med et selvmål fra MFK-forsvarer Martin Bjørnbak så det ut til å være kjørt.

Med sju minutter igjen reduserte Ohi Omoijuanfo på straffe og tente et lite Molde-håp. Tre minutter senere assisterte samme mann til Leke James, som satte inn 2-3.

Men flere mål ble det ikke, og Bodø/Glimt innkasserte sesongens tredje seier. Med det innehar de 2-.plassen, kun bak Viking på målforskjell.

Drømmeåpning

De gulkledde har fått en drømmeåpning på Eliteserien. Etter en god sesongoppkjøring slo de Rosenborg 2-0 på hjemmebane, før de knep 5-4-seier mot Mjøndalen på overtid helgen etter. Med søndagens seier ligger Kjetil Knutsens menn på toppen av tabellen etter tre kamper.

– Det var en deilig start for min del. Det er bra energi hos oss og vi gjør det vi er enige om, sa Glimt-debutant og målscorer Vegard Bergan til Eurosport i pausen.

Kunne scoret flere

Etter hvilen måtte Molde framover, men Bodø/Glimt spilte med stor ro og selvtillit. Snaue 20 minutter før full tid svingte Erlend Dahl Reitan kula fram mot mål. Geir Herrem gikk opp i duell med Moldes Martin Bjørnbak og keeper Andreas Linde. Herrem bommet og ballen traff Bjørnbak, som var uheldig og scoret feil vei.

Like etterpå kunne det stått både 4-0 og 5-0, men skuddene fra Philip Zinckernagel og Vegard Leikvoll Moberg gikk i treverket.

I stedet skulle Molde øyne et lite håp da Ohi reduserte til 1-3 på straffe med sju minutter igjen. Kun tre minutter senere ble håpet enda større da samme mann assisterte til James, som prikket inn 2-3.

Rosenborg på nedrykksplass

I Trondheim er ikke stemningen like god. De regjerende seriemesterne har hatt en knalltøff serieåpning med tap mot nettopp Bodø/Glimt og uavgjort hjemme mot Odd. Heller ikke borte mot Stabæk klarte RBK å ta sesongens første trepoenger.

Med hver sin scoring sørget Emil Bohinen, Ola Brynhildsen og Franck Boli for at Rosenborg er nest sist etter tre serierunder. Byrival Ranheim er tabelljumbo med null poeng.

Tore Reginiussen scoret Rosenborgs mål, men måtte innse at hvittrøyene nok en gang gikk av banen uten seier.

– Jeg har det vondt. Det tror jeg alle med et Rosenborg-hjerte har. Sånn kan vi ikke holde på, sa Pål André Helland til Eurosport etter kampslutt.

Brassescoring

Ti minutter etter pause fikk Petter Northug og de øvrige fremmøtte muligens se årets mål på Nadderud etter kun tre runder. På akrobatisk vis sendte 19-åringen bæringene i ledelsen med et lekkert brassespark, som sendte hjemmefansen til himmels.

Istedenfor måtte trønderne se Franck Boli øke til 3-1. Stabæk satte fart fremover, og på et sjeldent løp på høyrekanten fikk Tobias Børkeeiet lagt inn til Boli, som på volley banket ballen bak André Hansen. Det var Hansens sjette baklengs for sesongen.

Bolis scoring ble kampens siste og sørget for at Stabæk kunne juble for sesongs første seier.

Artikkeltags