Dette er Norges nye landslagstrener

Lars Lagerbäck blir Per-Mathias Høgmos erstatter som norsk landslagssjef i fotball. Han har skrevet under på en treårsavtale.

Lars Lagerbäck blir Per-Mathias Høgmos erstatter som norsk landslagssjef i fotball. Han har skrevet under på en treårsavtale. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Den svenske veteranen Lars Lagerbäck blir Per-Mathias Høgmos erstatter som norsk landslagssjef i fotball. Han har skrevet under på en treårsavtale.

DEL

Norges Fotballforbund presenterte den nye landslagssjefen på en hasteinnkalt pressekonferanse onsdag.

Lars Lagerbäck kommer til jobben etter å ha ledet Island til en sensasjonell kvartfinale i EM i fjor.

Helt siden Per-Mathias Høgmo fikk sparken i fjor høst har debatten rundt hvem som blir hans arvtaker pågått. En rekke navn har vært satt i forbindelse med den ledige jobben som landslagssjef, men Norges Fotballforbund har holdt kortene svært tett til brystet.

Inntil den nye landslagssjefen tok plass på det improvisere podiet i garderobeanlegget på Ullevaal stadion onsdag, forelå det ingen bekreftede meldinger på hvem valget hadde falt på.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har ledet jakten på Høgmo-erstatteren.

Tøft år

Lagerbäck overtar et norsk landslag som har et trøblete sportslig år bak seg. EM-sluttspillet i Frankrike i sommer gikk uten Norges deltakelse. Sist nasjonens fotballhelter på herresiden deltok i et internasjonalt sluttspill var i EM i 2000. Da var nevnte Nils Johan Semb landslagssjef.

Kvalifiseringen til VM-sluttspillet i Russland neste sommer har også startet begredelig for Norge. Tyskland, Tsjekkia og Aserbajdsjan ble alle for sterke, og mot San Marino unngikk man et nytt nederlag med en voldsom sluttspurt de siste minuttene.

Norge er likevel kraftig på etterskudd etter fire av ti kamper. Det må et lite idrettsunder til om det skal bli VM-spill i Russland.

Solbakken sa nei

Flere kandidater har den siste tiden blitt knyttet til jobben som landslagssjef. Erik Hamrén, Lars Lagerbäck og Bob Bradley er blant dem. Valget falt altså på Lagerbäck.

Ståle Solbakken fremsto på et tidlig tidspunkt som den klart heteste kandidaten, men FC København-treneren sa for en tid tilbake nei til videre forhandlinger med NFF. Solbakken opplyste da overfor NTB at han ønsket å fullføre sin nåværende kontrakt med FCK, og at stemningen i NFF var laber for en dobbeltrolle.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har åpenbart også stått på NFFs ønskeliste. Nylig bekreftet Molde-ledelsen at toppfotballsjef Nils Johan Semb hadde bedt om å få innlede samtaler med Manchester United-legenden. Kort tid etterpå sa Solskjær selv at han ønsket å fortsette i Molde – og av den grunn ikke var aktuell som ny landslagssjef.

Artikkeltags