Ellevilt av Norge – men Mjelde har vunnet mer!

Maren Mjelde (i midten) setter inn 5-0-målet i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kazakhstan i Molde. Norge vant til slutt 10-0! Caroline Graham Hansen til venstre og Ingrid Wold til høyre. Kazakhstans Ksenia Khairulina til høyre i bildet.

Maren Mjelde (i midten) setter inn 5-0-målet i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Kazakhstan i Molde. Norge vant til slutt 10-0! Caroline Graham Hansen til venstre og Ingrid Wold til høyre. Kazakhstans Ksenia Khairulina til høyre i bildet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Maren Mjelde scoret to av målene da Norge valset over stakkars Kasakhstan. Men det er ikke hennes største landskampseier!

DEL

– Nei, den kom for seks år siden, 14-0 mot Makedonia, ler Mjelde.

Landslagskapteinen fra Arna fikk i likhet med lagvenninnene ganske fritt spillerom mot Kasaksthan på «Røkkeløkka» torsdag kveld. Før halvtimen var spilt sto det 6-0, men det var ikke bare gjestene i Molde som var svake. Norge var meget bra, flere av de offensive spillerne sprudlet.

– Deilig å ha «Caro» (Caroline Graham Hansen) og Ingvild (Isaksen) tilbake fra skader. De så ut til å kose seg utpå der, og det gir enda sterkere kamp om plassene, sier Mjelde til BA.

– For få bergensere!

Med andre ord er det fortsatt et stykke frem for de to bergenske «førstereisjentene» i A-landslagstroppen, Amalie Eikeland og Vilde Bøe Risa. Sistnevnte satt 90 minutter på benken i går, mens Eikeland ikke var blant de 17 som ble valgt til kamptroppen. Men begge kan få en ny sjanse til å debutere når Norge møter Israel mandag.

– Ja, vi må få innpå flere bergensere, to er ikke nok, ler Mjelde. Hun spilte en drøy time i går, mens hennes gamlelagvenninne i Arna-Bjørnar, Kristine Minde, fikk en drøy halvtime.

Tre mål av Nautnes

– Både Amalie og Vilde biter fra seg på treningene, de har tatt nivået kjapt. Dette er jenter for fremtiden, melder Mjelde.

En annen dame for fremtiden, er nok en Arna-Bjlrnar-spiller, nemlig Emilie Nautnes. J19-landslaget innledet EM-kvalifiseringen med å knuse Armenia 8-0, i en kamp der nettopp Nautnes ble forgrunnsfigur med tre scoringer!

Artikkeltags