– Jeg skjønte ingenting da meldingene begynte å tikke inn

Sogndals keeper Mathias Dyngeland er tatt ut i sin første A-landslagstropp. (Foto: NTB scanpix)

Sogndals keeper Mathias Dyngeland er tatt ut i sin første A-landslagstropp. (Foto: NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Sogndals bergenske keeper Mathias Dyngeland (21) er tatt ut på det norske landslaget.

DEL

– Det var ikke engang i tankene mine at jeg skulle bli tatt ut, og jeg skjønte egentlig ingenting da meldingene begynte å tikke inn, forteller bergenseren til BA.

Norges Fotballforbund holdt pressekonferanse i forbindelse med uttak av troppene til herrelandslagets kamper mot Tsjekkia 10. juni og Sverige 13. juni, kvinnelandslaget kamp mot USA 11. juni og U21-landslagets kamp mot Kosovo 12. juni.

Første siden Huseklepp

Brann og Bergen har ikke hatt spillere i den norske A-landslagstroppen siden Erik Huseklepp og Marcus Pedersen var med på landslagets januarturné i 2014. Da var ingen av de beste utenlandsproffene med i troppen.

(Saken fortsetter under bildet)

Landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut landslagstroppen til Tsjekkia- og Sverige-kampen tirsdag. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Landslagssjef Lars Lagerbäck tok ut landslagstroppen til Tsjekkia- og Sverige-kampen tirsdag. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Nå har landslagssjef Lars Lagerbäck tatt Mathias Dyngeland som en av tre målvakter. Den tidligere Fana-keeper, som har vært fast førstekeeper i Sogndal de siste sesongen, har tidligere vært på det norske U21-landslaget.

– Vi har valgt å ta inn en litt yngre målvakt, som vi tror det kan bli noe mer med på sikt. Han har gjort det bra i eliteserien, sier landslagssjef, Lars Lagerbäck.

– Jeg har vært veldig heldig i Sogndal. De har våget å ta sjansen på meg, og latt meg lære av mine feil. Det har vært helt fantastisk, slår landslagsdebutanten fast.

– Blir lærerikt

21-åringen, som er blitt for gammel til U21-landslaget, regner ikke med at det blir mye spilletid under sin første landslagssamling.

– Det blir nok ikke det, men likevel er det utrolig lærerikt for meg å være med der. Bare det å få trene med Rune Almenning Jarstein og Ørjan Nyland, som er de to andre målvaktene i troppen, blir fantastisk, mener Dyngeland.

Hvis målvakten får spilletid blir han den første mannlige fotballspilleren med bakgrunn i Fana IL, som spiller på A-landslaget.

Det har vært noen få spekulasjoner om Fredrik Haugen eller noen andre Brann-spillere skulle være med i troppen. Det skjedde ikke. Dyngeland var en fire debutanter. Bjørn Maars Johnsen, Birger Meling og Ohi Omoijuanfo er de tre andre.

(Saken fortsetter under lenken)

Dermed har Lars Lagerbäck hentet inn fire A-landslagsdebutanter i den andre troppen han tar ut.

Fire lokale til tatt ut

I den kvartetten er nok Bjørn Maars Johnsen den minst kjente for norske fotballsupportere. Han spiller i skotske Hearts og har tidligere vært innom blant andre Litex Lovech i Bulgaria og portugisiske Atlético CP. Spissen har også bakgrunn fra Vålerenga og Tønsberg.

Omoijuanfo får sjansen etter å ha vist storform for Stabæk i Eliteserien, der han er toppscorer med ni mål på elleve kamper.

På damelandslaget ble Maren Mjelde (Chelsea), Kristine Minde (Linköping) og Ingrid Spord (LSK Kvinner) tatt ut av lokale spillere.

I U21-landslagstroppen ble Fredrik Pallesen Knudsen (Haugesund) eneste lokale innslag i troppen.

Landslagsuttak

Landslagssjef i fotball, Lars Lagerbäck, har tatt ut følgende tropp til VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia 10. juni og landskampen mot Sverige 13. juni.

Målvakter:

Rune A. Jarstein (Hertha Berlin), Ørjan H. Nyland (Ingolstadt), Mathias L. Dyngeland (Sogndal).

Forsvarsspillere:

Omar Elabdellaoui (Hull), Haitam Aleesami (Palermo), Even Hovland (Nürnberg), Tore Reginiussen (Rosenborg), Birger Meling (Rosenborg), Håvard Nordtveit (West Ham), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig).

Midtbanespillere:

Sander Berge (Genk), Jo Inge Berget (Malmö), Mats Møller Dæhli (St. Pauli), Mohamed Elyounoussi (Basel), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Martin Linnes (Galatasaray), Ole Kristian Selnæs (Saint-Étienne), Anders Trondsen (Sarpsborg).

Angrepsspillere:

Tarik Elyounoussi (Olympiakos), Bjørn M. Johnsen (Hearts), Ohi Omoijuanfo (Stabæk), Alexander Søderlund (Saint-Etienne).

Artikkeltags