Solbakken bekrefter NFF-samtaler

Ståle Solbakken blir trolig norsk landslagssjef.

Ståle Solbakken blir trolig norsk landslagssjef. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ståle Solbakken blir trolig ny norsk landslagssjef.

DEL

Solbakken gjestet Idrettsgallaen lørdag kveld, og bekreftet selv samtalene med Norges fotballforbund overfor NRK.

– Jeg har pratet med Nils Johan (Semb, toppfotballsjef, journ.anm.) om jobben, det har jeg, men vi er ikke i mål på noen som helst måte, sa Ståle Solbakken.

VG meldte allerede fredag at NFF har tilbudt den nåværende FC København-treneren jobben som landslagssjef.

– Jeg vil ikke kommentere noe mer om dette nå. Dette er en liten prosess som vi helst skal ha ferdig. Jo fortere jo bedre for alle parter, sa Solbakken til NRK i Vikingskipet på Hamar, hvor Idrettsgallaen gikk av stabelen.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at NFF har hatt Solbakken øverst på sin ønskeliste med kandidater til å etterfølge Per-Mathias Høgmo som landslagssjef. Men FC København har gang på gang slått fast at de ikke kommer til å slippe sin norske suksesstrener. Den samme beskjeden ga klubben på ny til TV 2 fredag.

– Vi har svart mange ganger vedrørende Ståle, og svaret er fortsatt: Ståle er FCK-trener minimum til sommeren 2018 og gjerne lengre, sa pressesjef Jes Mortensen i FCK.

Solbakken har allerede blitt ansatt som norsk landslagssjef én gang tidligere. I 2009 inngikk han en avtale med NFF om å etterfølge Egil «Drillo» Olsen fra 1. januar 2012. Men den tyske storklubben Köln kom på banen i 2011, og Solbakken ble kjøpt fri fra avtalen med NFF før han i det hele tatt fikk startet i jobben som landslagssjef.

Artikkeltags