Brann-talentet kan bli Årets spiller i 3. divisjon

Talent: An­dre­as Mjøs er en av spil­ler­ne det er for­vent­nin­ger til på Stadion.

Talent: An­dre­as Mjøs er en av spil­ler­ne det er for­vent­nin­ger til på Stadion. Foto:

Tre karer fra Os, Brann 2 og Stord kjemper om å bli Årets spiller i 3. divisjon fra Hordaland.

DEL

2. november arrangerer BA lokalfotballgalla i samarbeid med Hordalandsfotball og Scandic Bergen City. 16 priser skal deles ut, og i tiden fremover vil de nominerte bli offentliggjort i BAs spalter.

I går ble de nominerte til Årets trener sluppet, og i dag er det Årets spiller i 3. divisjon som står for tur.

Det er lagene fra Rogaland som har vært best i årets 3. divisjon, men de lokale lagene har ikke latt Vard Haugesund og Djerv 1919 spasere gjennom divisjonen.

Toppscoreren vraket

Fyllingsdalen og Lysekloster gjorde sitt for å få nok et bergenslag opp til 2. divisjon, men måtte begge til slutt gi tapt. En stor skuffelse for hardtsatsende Lysekloster. Fanas unge mannskap har imponert, og ligger i skrivende stund på 4.-plass.

Lokalfotballgallaens jury har vurdert mange navn. Også klubbene har fått anledning til å gi sin vurdering av hvilken spiller som har vært best i 2019.

Da er det spesielt tre navn som har gått igjen: Stords islandske storscorer Victor Smari Segatta, Brann 2-kaptein Andreas Mjøs og Os-spiller Marius Mikkelsen. Det er også disse tre juryen har landet på.

Divisjonens toppscorer Simen Næss er med andre ord ikke nominert til årets spiller i 3. divisjon. Lysekloster-spissen har banket inn vanvittige 25 mål, men bare to av dem har vært mot topplagene.

Topp­sco­rer i 3. di­vi­sjon, Si­men Næss, er ikke blant de no­mi­ner­te.

Topp­sco­rer i 3. di­vi­sjon, Si­men Næss, er ikke blant de no­mi­ner­te. Foto:

– Segatta har spilt på et dårligere lag, og har i mine øyne levert bedre enn Næss. Islendingen er en komplett spiss, som har vært et angrep alene for Stord. Næss er en god spiller, men vi synes de andre tre har vært bedre, forklarer lokalfotballekspert og jurymedlem, Per Kolstad.

Viktor Smari Segatta har vært en koloss på topp for Stord denne sesongen. Islendingen har hamret inn 17 scoringer, og ble i sommer jaktet på av større klubber.

Viktor Smari Segatta har vært en koloss på topp for Stord denne sesongen. Islendingen har hamret inn 17 scoringer, og ble i sommer jaktet på av større klubber. Foto:

– Henger høyt

Mjøs har vært kaptein for et Brann 2-lag som har slitt i bunnen av 3. divisjon, men blir likevel oppfattet som en av de beste spillerne i divisjonen av sine motstandere.

– Det var utrolig kjekt å høre. Det har vært en tøff sesong for laget, men for meg personlig har det gått veldig bra. Jeg har fått være med A-laget, og håpet er jo å få noen minutter i eliteserien i løpet av høsten, sier Mjøs, som har sittet på benken til Brann i eliteserien de seks siste kampene. Han fikk også sin debut for A-laget i cupen i vår.

19-åringen sier nominasjonen henger høyt.

– Og en seier vil bety enda mer for meg. Det hadde vært en ekstrem «boost» inn mot neste sesong, sier Brann-talentet.

Os-veteran

Den siste nominerte er Os-spiller Marius Mikkelsen. Austevollingen, som rundet 100 kamper for Os da Valdres ble slått 10-0 tidligere i høst, har vært en av de viktigste bidragsyterne i gultrøyenes comeback i 3. divisjon.

– Jeg er en av de eldre og mest rutinerte i en ganske ung og sulten gruppe. Det har vært en OK sesong for oss, selv om vi gjerne skulle vunnet flere kamper på hjemmebane, sier 26-åringen, som ble nokså overrasket da BA slo på tråden.

– Denne nominasjonen setter jeg veldig stor pris på. Det er mange gode spillere i 3. divisjon, så dette hadde jeg overhodet ikke forventet!

Midtbanespilleren roser også prisrivalene.

– Viktor kjenner jeg jo godt som en målmaskin for våre naboer på andre siden av Bjørnefjorden. Mjøs synes jeg er en veldig god spiller, som det blir spennende å følge videre i Brann. Og så hadde jeg kanskje trodd at Simen Næss skulle være blant de nominerte, sier han.

Artikkeltags