Eks-Brann-keeperen gjør comeback

Johan Thorbjørnsen snører på seg skoene igjen. Her fra en treningsleir på La Manga da han var keeper for Løv-Ham i 1. divisjon.

Johan Thorbjørnsen snører på seg skoene igjen. Her fra en treningsleir på La Manga da han var keeper for Løv-Ham i 1. divisjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Johan Thorbjørnsen (32) returnerer til fotballen etter 1,5 års pause.

DEL

Det er 3. divisjonsklubben Øystese som vil få gleden av målvaktens tjenester. Hardanger-laget ligger for øyeblikket på 3. plass i 3. divisjon, fem poeng bak ledende Lysekloster. Sotra befinner seg fire poeng foran.

Den luken kan bli enklere å tette med Thorbjørnsen mellom stengene. 32-åringen fikk totalt 28 kamper for Branns A-lag, men kun syv av dem var i serien. Det var for gode, gamle Løv-Ham i 1. divisjon Thorbjørnsen for alvor fikk tillit. på Varden fikk han 54 kamper for løvene.

– Skal holde nivået!

– Ja, det var vel på tide at jeg begynte å bidra litt i fotballen igjen. Det har kriblet litt. Jeg har jo vært en stund utenfor nå, og kjente på at et var rett å komme tilbake, sier Thorbjørnsen til BA.

Øystese meldte om signeringen på sine Facebook-sider onsdag ettermiddag. Thorbjørnsen er faktisk i første omgang ikke tiltenkt som førstekeeper. Morten Madsen Skeie vokter buret i Hardanger, men er i følge klubben på flyttefot utover høsten. Da skal den tidligere eliteseriekeeperen få tillit i 3. divisjon!

– Jeg har holdt meg i form, selv om jeg ikke har spilt så fantastisk mye fotball. Jeg regner med at dette går greit, smiler han overfor BA.

– Blir det opprykk på Øystese nå?

– Jeg tror tanken i første omgang er at jeg skal være med som back-up til Morten, så jeg tror ikke klubben skal gå enda hardere for opprykk enn de har gjort tidligere. Det er tøff motstand i Lysekloster og Sotra, minner 32-åringen om.

Ivar Rønningen-erstatter

Etter to sesonger som førstekeeper i Fyllingsdalen 2012-13, ga Nymark-mannen seg med fotballen den gang.

Thorbjørnsen gikk gradene i Brann. Etter salg av Ivar Rønningen i 2004, ble han andrekeeper bak Håkon Opdal. Debuten kom først i 2005, mot Molde på Brann Stadion.

Artikkeltags