Fana må erstatte lånespillerne fra Sogndal

Fana-trener Patrik Hansson (i midten) er på spillerjakt etter at blant ander  Edin Øy (t.h.) har returnert til Sogndal. (Arkivfoto: Kristian Helle)

Fana-trener Patrik Hansson (i midten) er på spillerjakt etter at blant ander Edin Øy (t.h.) har returnert til Sogndal. (Arkivfoto: Kristian Helle)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sogndal-spillerne Edin Øy og Tomas Totland har spilt sin siste kamp for Fana IL.

DEL

– Vi er i samtaler med klubber om aktuelle erstattere, sier Fana trener, Patrik Hansson.

BA.no sender alle kampene i 2. divisjon. På søndag kan du se Bryne - Fana klokken 18.00 og Vard Haugesund - Nest-Sotra klokken 15.00.

Fana mister en til tider frisk og skapende midtbanespiller i Edin Øy tilbake til Sogndal.

Tilbake til skolen

Øy har fått mye tillit fra start, og fikk 14 opptredener i den rød- og hvitstripete Fana-drakten. Tomas Totland forlater Bergen med seks kamper under belte og ett mål. Også han returnerer til Sogndal.

– Vi vil erstatte disse spillerne så kjapt som mulig, slår Hansson fast.

– Forlengelse var ikke aktuelt. Dette var avtalen med Sogndal, og var en beslutning tatt med spillernes skolegang i tankene, sier Fana-treneren.

Fana går inn i overgangsvinduet med 13 poeng på 14 kamper, og ligger på 11.-plass i 2. divisjon.

Sent tirsdag kveld ble det klart at Fana har signert angriperen Henrik Udahl. Spilleren kommer fra 2. divisjonsklubben Follo, men har en fortid fra Vålerengas junioravdeling. 20-åringen har spilt 12 kamper for Follo denne sesongen, og scoret tre mål. Før denne sesongen skal spilleren ha vært aktuell for Fredrikstad, melder Fana på sin nettsider.

Hentet Lie tilbake

Tidligere i uken ble forsvarsspiller, Sindre Lie klar for klubben.

– Dette var en svært viktig signering for oss. Å få inn en god venstreback var en prioritering. Lie er en spiller som er kjent i klubben, og har spilt i Fana tidligere, forteller Hansson.

Lie kommer tilbake et halvår etter at han forlot Fana for å prioritere studier.

Fana er klubben med verst målforskjell i 2. divisjon, med 17 mål i minus. Hansson håper forsvaret tettes med Lie på plass.

Stord-spiss glapp for Nest-Sotra

Stords Roger Ekeland er klar for 1. divisjonsklubben Sandnes Ulf. Kvinnheringen med en fortid i Trio er spillerklar for Bengt Sæternes' klubb fra neste uke, melder avisen Sunnhordland.

Nest-Sotra skal også ha vært interessert i den 23 år gamle angriperen, men Ekeland valgte altså Sandnes Ulf i divisjonen over strileklubben.

– Jeg kan bekrefte at klubbene er enige om en overgang, sier Stords sportslige leder, Holger Iversen, til Sunnhordland.

Lysekloster henter svenske

3. divisjonsklubben Lysekloster har hentet den svenske forsvarsspilleren Mirza Mujcic, melder klubben på sin egen Facebook-side. 23-åringen kommer fra den islandske klubben Vikingur, men har lang erfaring fra både svensk og norsk fotball. Mujcic startet karrieren i svenske GAIS Göteborg, før han meldte overgang til klubben Utsikten.

Saken fortsetter under bildet

Svenske Mirza Mujcic er klar for Lysekloster. (Foto: Privat)

Svenske Mirza Mujcic er klar for Lysekloster. (Foto: Privat)

Fra den klubben ble han utleid til norske Mjølner sommeren 2015, og returnerte tilbake til hjemlandet etter sesongslutt. Forsvarsspilleren ble bare i Utsikten noen måneder, før han signerte for norske Notodden før 2016-sesongen.

Før denne sesongen forlot han 2. divisjonsklubben til fordel for spill på Island, men nå er han altså klar for Lysekloster i 3. divisjon.

Artikkeltags