Han «måtte» bli Lyngbø-spiller

Familien Nilssen har en spesiell tilknytning til Lyngbø, og Fredrik (29) måtte selvfølgelig gå i fotsporene til både far og farfar.

Familien Nilssen har en spesiell tilknytning til Lyngbø, og Fredrik (29) måtte selvfølgelig gå i fotsporene til både far og farfar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrik Nilssen er tredje generasjon Lyngbø-legende, og vet alt om hvor viktig det er å slå erkerival Frøya.

DEL

– Fredrik er en ekte Lyngbø-legende, slår Lyngbø-trener Trond Pettersen fast.

Med unntak av ett år i Stavanger og et halvt år i Fyllingsdalen, har Fredrik Nilssen (29) tilbragt hele karrieren sin i Lyngbø.

Og det måtte jo bli Lyngbø-spiller av 29-åringen, for familien hans har en helt spesiell historie i klubben. Pappa Helge Nilssen blir bare kalt «Mr. Lyngbø», og har vært både trener og altmuligmann for de grønne i en mannsalder. Farfar Finn var én av hovedaktørene da Lyngbø så dagens lys i 1932.

– Du kan vel si veien til Lyngbø ble kort for meg, gliser Nilssen, som selvfølgelig er kaptein i klubben i dag.

– Kan ikke tape

– Jeg har spilt for Lyngbø siden jeg var fem år, om man ser bort fra året i Stavanger og halvåret i Fyllingsdalen. Jeg har vokst opp rett borti gaten her, så jeg har brukt noen timer på denne banen, forteller Nilssen.

Og rivaleriet med Frøya vet han selvfølgelig alt om.

– Det er den gøyeste kampen i året, men en kamp man gjerne ikke skal tape! Status før onsdagens batalje på Lyngbø idrettspark er at Lyngbø innehar 3.-plassen på tabellen. Tre poeng bak følger Frøya.

– Det blir som regel alltid tøffe kamper mot Frøya, men vi har brukt å vinne her på hjemmebane. Vi har slitt litt mer «der oppe» (på Melkeplassen, journ.anm.), men alt i alt er det vel Lyngbø som har vært storebror. Det er i alle fall vi som har hatt tradisjon for å være høyest på tabellen, sier Nilssen.

Opprykkshåp

Med unntak av noen utskudd fra Fyllingsdalen og Åsane består Lyngbø-stallen stort sett av spillere som har gått gradene i klubben.

– Vi har en veldig fin og sammensveiset gjeng. Det er en skikkelig kompisgjeng. Akkurat slik det skal være på dette nivået, sier Trond Pettersen.

De siste 20 årene har Lyngbø stort sett befunnet seg i 3. divisjon, men divisjonsomleggingen i 2016 sendte klubben ned én divisjon.

– De siste gangene vi har rykket ned, i 2010 og 2016, har det vært på grunn av omlegging. Så vi har ikke rykket ned fordi vi har vært dårlige, sier Pettersen.

Målet denne sesongen er ikke opprykk, men pipen fikk en litt annen lyd etter at de klarte 0–0 mot favoritten Sandviken i helgen.

– Vi ser at vi kan spille jevnt med de beste. Vi har ikke noe direkte mål om å rykke opp, men vi vil være med i toppen. Og vi forsøker jo å vinne hver kamp, sier treneren.

Neste hinder på veien er altså erkerival Frøya onsdag kveld. Kampen kan du se direkte på BA.no fra klokken 19.00!

Artikkeltags