Lokalfotballgallaen: Gammel Brann-flopp kan bli Årets trener

Trond Fredrik Ludvigsen var ingen suksess i Brann, men nå kan han bli årets trener i lokalfotballen.

Trond Fredrik Ludvigsen var ingen suksess i Brann, men nå kan han bli årets trener i lokalfotballen. Foto:

Hiep Tran, Marije Brummel og Trond Fredrik Ludvigsen er blant de nominerte til årets trener i lokalfotballen.

DEL

2. november er det duket for lokalfotballgalla, som BA arrangerer i samarbeid med Hordalandsfotball og hotellet Scandic City Bergen.

I år som i fjor skal lokalfotballen hylles med en egen festkveld, hvor det skal deles ut totalt 16 priser til sliterne i lavere divisjoner.

Juryen – bestående av BAs lokalfotballguru Per Kolstad, Odd Løvset fra Hordalandsfotball, BAs nyhetsredaktør Rune Eriksen og BA-journalist Bernt-Erik Haaland – har spikret nominasjonene, og de vil bli presentert i BA i tiden fremover.

Åtte kandidater

Kategorien «årets trener for herrer» var kanskje den kategorien hvor jurymedlemmene var mest uenige. Åsane 2-trener Renate Blindheim og Bremnes-trener Geirmund «Geddi» Brendesæter var lenge med i nominasjonskampen, men etter lange diskusjoner landet juryen på disse fem kandidatene: Hiep Tran (Fyllingsdalen, 3. divisjon), Ørjan Håland (Fana, 3. divisjon), Trond Fredrik Ludvigsen (Austevoll, 5. divisjon), Magne Nilsen (Sandviken, 4. divisjon) og Karl Fredrik Sande (Telavåg, 5. divisjon).

– Hyggelig, men veldig overraskende. Om det er fortjent vet jeg ikke helt! Det er nok noen som vil hevde at vi har hatt en dårlig sesong, sier Hiep Tran, som igjen har klart å gjøre Fyllingsdalen til et topplag i 3. divisjon, og det selv om han mistet flere av sine viktigste spillere før sesongen.

Toppspiller kan vinne

Da det skulle nomineres kandidater til årets trener for kvinner var det derimot ingen tvil i juryen. De landet enkelt på tre trenere de synes har imponert:

Jan Ove Sæbø har ledet Loddefjord-kvinnene til et overlegent opprykk i 3. divisjon, og var i juryens øyne selvskreven på listen. Det samme mente de om Øyvind Mellemstrand, som i divisjonen over har ledet Stord til en foreløpig, men sterk 4.-plass.

Saken fortsetter under bildet

Marije Brummel spiller for Sandviken i Toppserien, men er også trener for Fanas damelag.

Marije Brummel spiller for Sandviken i Toppserien, men er også trener for Fanas damelag. Foto:

Den siste nominerte er Fana-trener Marije Brummel. Hun har kombinert spill for Sandviken i Toppserien med jobben som trener for Fana i 3. divisjon. For øyeblikket ligger laget på 3.-plass, men har gode muligheter for å bli nummer to, bak suverene Loddefjord.

– Vi har hatt en fin sesong, hvor vi måtte begynne litt på nytt etter nedrykket i fjor. Vi har vokst som lag, og jentene virker å ha tro på opplegget. Det er hyggelig at det vi holder på med blir lagt merke til, sier Brummel.

Artikkeltags