Sjekk hvem som kan bli årets trener

Tommy Knarvik og Sotra topper lokal 3. divisjon i en spennende innspurt. Her er han før sesongstart med medhjelperne Kjetil Roar Knarvik (t.v.), Karl Kvile og spillerne Ole Thomas Herrem og Håkon Moldeklev (t.h.). (Foto: Bernt-Erik Haaland)

Tommy Knarvik og Sotra topper lokal 3. divisjon i en spennende innspurt. Her er han før sesongstart med medhjelperne Kjetil Roar Knarvik (t.v.), Karl Kvile og spillerne Ole Thomas Herrem og Håkon Moldeklev (t.h.). (Foto: Bernt-Erik Haaland)

Artikkelen er over 1 år gammel

Konkurransen er tøff om å bli årets trener under BAs lokalfotballgalla.

DEL

Sammen med Scandic Bergen City og Hordalandsfotball arrangerer BA en storstilt galla for de lokale fotballklubbene fra 3.- til 5. divisjon lørdag 3. november. Damelagene i 2.- og 3. divisjon skal også hedres.

Det skal deles ut priser i flere kategorier, og juryen er allerede godt i gang.

Jubel i Bergen Nord

En av prisene som skal deles ut er «Årets trener». Både for herre- og damelagene, og her er konkurransen tøff.

– Dette er nok en av kategoriene vi kommer til å diskutere mest inn mot gallaen, sier juryformann Odd Løvset.

Han sitter i juryen sammen med blant andre BAs lokalfotballekspert Per Kolstad.

En av de som peker seg ut i herreklassen, er Bergen Nords trener Mathias Macody Lund. Laget rykket opp fra 5. divisjon i fjor, og ligger nå på 2.-plass i 4. divisjon, á poeng med serieleder Arna-Bjørnar.

HVEM BLIR ÅRETS TRENER?

Her er noen aktuelle navn på hvem som kan vinne årets trener for menn (3.-5. divisjon):

Tommy Knarvik (Sotra), Mathias Macody Lund (Bergen Nord), Kjetil Elde (Smørås), Jan Erik Tallis (Djerv), Morten Kalvenes (Brann 2), Ruben Hetlevik (Lysekloster), Norvald Hovland (Flaktveit), Vidar Fossdal (Osterøy), Geirmund Brendesæter (Bremnes), Arne Førde (Voss), Hiep Tran (FK Fyllingsdalen), Tim Henrik Sperrevik (Os), Thomas Mørk (Arna-Bjørnar), Aleksander Blokhus Ekeland (Trio), Tore Nielsen (Gneist), Joachim Raknes Forthun (Sotra 2).

Aktuelle navn for årets trener for kvinner (2.-3. divisjon):

Thomas Lyngbø (FK Fyllingsdalen), Per Kristian Ødegaard (Voss), Helge Jonasdal (Vestsiden-Askøy), Øyvind Mellemstrand (Stord).

Prisen deles ut på lokalfotballgallaen på Scandic Bergen City lørdag 3. november. Har du innspill til juryen eller ønsker å delta på gallaen, send en e-post til galla@hordalandsfotball.no

– Bergen Nord er en av de største overraskelsene i de to 4. divisjonsavdelingene, og han er en opplagt kandidat, mener juryformannen.

Løvset understreker at ingenting er avgjort. For det finnes flere andre trenere som har levert, som Bergen Nords opprykksrival Arna-Bjørnar. Der styrer Thomas Mørk fra benken.

I den andre avdelingen i divisjonen har forhåndsfavoritten Os levert, og trener Tim Henrik Sperrevik er en naturlig kandidat å vurdere for juryen.

Kalvenes outsider?

I divisjonen over har Tommy Knarviks Sotra imponert, og den tidligere Brann-spilleren blir garantert sett nøye på. Det samme gjelder Lyseklosters Ruben Heltevik, med tanke på at «Munkene» – dog som forventet – ligger i opprykkskampen.

Mathias Macody Lund er trener for et Bergen Nord-lag, som har imponert i 4. divisjon. (Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball)

Mathias Macody Lund er trener for et Bergen Nord-lag, som har imponert i 4. divisjon. (Foto: Odd Løvset, Hordalandsfotball) Foto:

Lagene møtes til BA-sendt toppoppgjør på lørdag.

Brann 2 har et meget ungt mannskap som Morten Kalvenes har fått dreisen på utover i sesongen. Er han en outsider til tittelen «Årets trener i lokalfotballen»?

I 5. divisjon er det en rekke gode kandidater. Fra Djervs Jan Erik Tallis til Flaktveits evigunge Norvald Hovland.

Geddi imponerer

Vidar Fossdal kjemper for å få Osterøy tilbake i 4. divisjon, og i den siste av de tre avdelingene på sjette nivå har tidligere Brann-spiller Geirmund Brendesæter imponert i sitt første år som Bremnes-trener. Han får likevel tøff konkurranse av serieleder Smørås sin trener, Kjetil Elde. Smørås og Bremnes leder suverent i avdeling 3.

Blant trenerne for damelagene er det Thomas Lyngbø som leder det beste lokale laget i 2. divisjon, FK Fyllingsdalen. Samtidig har Per Kristian Ødegaards Voss levert bedre enn forventet. I 3. divisjon imponerer Stord, som ledes av tidligere seriemester med Viking, Øyvind Mellemstrand.

Artikkeltags