Nest-Sotra er nok en gang begjært konkurs

Nest-Sotra sliter økonomisk. Bildet er fra en hjemmekamp mot Raufoss tidligere i år.

Nest-Sotra sliter økonomisk. Bildet er fra en hjemmekamp mot Raufoss tidligere i år. Foto:

For andre gang på halvannet år har Nest-Sotra blitt begjært konkurs av skattemyndighetene.

DEL

– Vi har likviditetsproblemer, det er ikke til å stikke under en stol, sier Nest-leder Ole Kårtveit.

1. divisjonsklubben Nest-Sotra har blitt begjært konkurs av kemneren og Skatteetaten. Saken er berammet til Bergen tingrett 1. juli.

– Forholdsvis god sum

Klubbledelsen fikk beskjeden tidligere denne uken. Kårtveit opplyser at de skylder moms og arbeidsgiveravgift.

– Jeg vil ikke si summen, men det er en forholdsvis god sum hvis du legger det sammen, sier Kårtveit.

– Klarer dere å innfri kravet?

– Ja, det tror jeg. Vi har aldri lagt skjul på at vi har hatt og har en presset likviditet. Det er krevende, men vi tror vi skal få det til, sier Kårtveit.

Nest-Sotra ble begjært konkurs også i januar 2018. Den gang fikk de hjelp av to-tre sponsorer og gjorde opp for seg ganske raskt.

Klubben skal lete både internt og eksternt for å finne midler til å innfri kravet denne gangen. Kårtveit utelukker ikke at de må ut på en ny tiggerferd.

Sviktende sponsorinntekter

Ifølge Kårtveit er det i alle hovedsak sviktende sponsorinntekter som har gitt klubben økonomiske problemer denne gang.

– Hva betyr dette for den sportslige satsingen?

– Å kjøpe spillere er ikke så aktuelt i sommer. Vi skal helst selge noen da, eller bytte. Vi skal ikke ha større utgifter enn vi har i dag. Mest sannsynlig må stallen bli litt slankere, men det sportslige målet er selvfølgelig å holde oss i divisjonen, sier Kårtveit.

– Satser dere over evne?

– Det er et godt spørsmål. Det kan hende. Med tanke på økonomien kan det se slik ut, svarer Kårtveit, som sier klubben gikk med et lite overskudd i 2018.

NFF: – Ikke heldig

Nest-Sotra har i mange år hatt en elendig økonomi, og ble nylig trukket ett poeng av NFF for å ikke nå sine delmål i det finansielle oppfølgingssystemet.

– Det er ikke heldig. Vi trakk ett poeng fra dem, så vi er klar over at klubben har utfordringer. Men det er klart at de skal gjøre opp for seg til skattemyndigheter og egne ansatte, det står i klubblisenskriteriene. Ettersom de er begjært konkurs igjen må vi ta en ny runde på det med klubblisensnemnden, sier Rune Nordhaug i NFF.

– Får det en direkte konsekvens fra NFF sin side at Nest-Sotra blir begjært konkurs?

– Siden skattemyndighetene nå begjærer dem konkurs, så har de uoppgjorte krav, og det er brudd på lisenskriteriene. Det må vi ta opp. Vi vil ta dialog med dem om hvordan de skal ordne det, sier Nordhaug.

Sotra-klubben ligger på 12.-plass i 1. divisjon med ti poeng på like mange kamper. Dersom et lag går konkurs underveis i sesongen, så annulleres kampene de har spilt.

Artikkeltags