Nest-Sotra snudde og tok sin tredje strake seier

Alexander Dang satte inn 1-1.

Alexander Dang satte inn 1-1. Foto:

Nest-Sotra slet lenge mot bunnlaget Notodden. Så snudde de kampen med to mål på tre minutter!

DEL

Nest-Sotra avsluttet vårsesongen sterkt før ferien med to strake seire mot Jerv og Skeid og åtte poeng på de siste fire kampene. Søndag var Steffen Landros menn tilbake på Ågotnes for å ta imot Notodden, som lå på nedrykkskvalik før denne runden.

Det var hjemmelaget kom best i gang uten at de klarte å skape de store farlighetene i åpningsminuttene.

Drøye ti minutter ut i omgangen kom det første som kunne ligne en målsjanse. Først var Notodden og Morten Renå Olsen farlig frempå. Olsen slo et godt innlegg inn i boksen, men Nest-kaptein Bjarte Haugsdal headet unna. Dermed fikk Nest-Sotra en kontringsmulighet, men heller ikke den endte i noe som helst.

Gjestene tok ledelsen

Notodden kom etter hvert mer med i oppgjøret, men den første halvtimen var det «Rallarberget», bortelagets tilreisende supportere som imponerte mest med sine trommer og sang.

Etter 37 minutter tok det seg kraftig opp. Først ble gjestenes André Bakke spilt igjennom og fikk lagt inn foran mål. Heldigvis for Nest var Elmin Nurkic på rett plass og fikk ballen unna.

Like bra gikk det ikke på det påfølgende hjørnesparket.

Corneren traff pannen til Even Prakstad Johansen som stanget ballen i mål bak Nest-keeper Renze Fij. Etter en sjansefattig 1. omgang, var det dermed de blåkledde gjestene som var i føringen til pause på Ågotnes.

Presset på i 2. omgang

Trener Landro så seg nødt til å gjøre noen grep i pausen. Inn kom både Erlend Hellevik Larsen og Brann-utlånte Marcus Mehnert. Sistnevnte kom til avslutning etter bare et par minutter på banen, men spissen fikk ikke skikkelig treff på ballen og Notodden-målvakt Espen Vasby hadde ingen problemer med å få kontroll på skuddet.

Like etterpå fikk Mehnert og spisskollega Alexander Dang en ny mulighet. Dang headet ballen inn mot Mehnert, men Vasby rakk ballen først. Få minutter senere fikk Dang et brukbart treff, men målvakten var med på notene også denne gangen.

Det var ingen tvil om at 2. omgang startet mer fartsfylt enn den første, og hjemmelaget skapte flere muligheter på omgangens første kvarter enn hva de presterte i løpet av de første 45 minuttene.

To mål på tre minutter

De grønnkledde sotrastrilene styrte det aller meste i 2. omgang, og det lå en scoring i luften gjennom store deler av omgangen.

Nære var Jonas Hestetun etter 70 minutter. Innbytteren dro til fra over 16 meter og fikk et meget godt treff. Skuddet havnet imidlertid på keeper Vasby, men målvakten klarte ikke å holde ballen som i stedet endte den i tverrliggeren. Mehnert forsøkte å snappe opp ballen, men det endte med et frispark til gjestene.

Drøye ti minutter før slutt skulle det endelig lykkes for vertene. Kristoffer Nesse Stephensen vartet opp med en nydelig pasning gjennom til Mehnert som la igjen ballen til Dang. Sistnevnte takket og svarte med å plassere den sikkert i nettet.

Bare tre minutter etterpå fikk vertene en gavepakke fra Notodden. Henrik Gustavsen er uheldig og serverer ballen i beina på Mads Berg Sande som banket ballen i mål. Nest-Sotra hadde snudd kampen i løpet av tre minutter!

Til sist handlet det kun om å holde unna. Det klarte de – og dermed kunne Nest-Sotra til slutt juble for tre nye poeng.

Kampfakta

Nest-Sotra - Notodden 2-1 (0-1)

1. divisjon fotball, menn. Ågotnes gress. Dommer: Ajdin Medic, Trosvik IF. Gult kort: Even Parkstad Johansen, Notodden.

Mål: 0-1: Even Parkstad Johansen (37), 1-1: Alexander Dang (79), 2-1: Mads Berg Sande (82).

Nest-Sotra (3-5-2): Renze Fij - Izuchukwu Anthony (Marcus Mehnert fra 45), Daniel Arrocha, Elmin Nurkic - Mads Songve (Jonas Hestetun fra 66), Peter Sørensen Nergaard (Erlend Hellevik Larsen fra 45), Mads Berg Sande, Kristoffer Nesse Stephensen, Bjarte Haugsdal - Alexander Dang, Jefferson de Souza.

Artikkeltags