Nest-Sotra tapte mot Start

Nest og Bjarte Haugsdal måtte gi tapt.

Nest og Bjarte Haugsdal måtte gi tapt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nest gikk på sitt andre strake tap etter å ha slitt mot gjestene fra sør.

DEL

Etter et surt tap mot Sandefjord på overtid i forrige serierunde, var Nest-Sotra klare for en ny storkamp da Start gjestet Ågotnes søndag kveld.

Det var også fjorårets eliteserielag som kom desidert best i gang på Ågotnes, og hjemmelaget fikk så vidt kjenne på ballen i åpningsminuttene. Sørlendingenes Tobias Christensen fikk to muligheter i åpningen, men fikk ikke noen skikkelig avslutning.

Tam 1. omgang

Elleve minutter inn i omgangen traff Andreas Hoven med et innlegg mot Peter Sørensen Nergaard, men sistnevntes avslutning ble altfor svak.

Deretter jevnet det seg mer ut, og det skjedde i grunnen nokså lite på gresset på Ågotnes. Rett før kampstart regnet det kraftig, og banen bar preg av å være våt og glatt. I det påfølgende solskinnet var det ingen av lagene som klarte å få til noe de kunne si seg fornøyde med.

Like før pause ble det likevel litt fart i kampen. Først vartet gjestene opp med omgangens hittil største mulighet da Aron Sigurdarson banket til fra om lag 16 meter. Nest-keeper Renze Fij var imidlertid med på notene og ga til corner.

Bare minuttet etterpå gikk det enda bedre for gjestene. Gultrøyenes Mathias Bringaker ble spilt nydelig igjennom og skjøt. Skuddet gikk via keeper Fij og trillet inn i mål.

Fikk ikke ballen i mål

I starten av 2. omgang våknet både regnet og kampen til live igjen. Allerede et par minutter ut i omgangen fikk Nest en god mulighet. Bjarte Haugsdals frispark traff Lee Rochester Sørensen som fyrte av et skudd – like utenfor målet til Jonas Deumeland i Start-buret.

Med en snau halvtime igjen å spille, satte Nest-trener Steffen Landro også inn fjorårets toppscorer Alexander Dang på topp. Med alle spissene på banen var det kun én ting som gjaldt: Å få ballen i mål!

Nest-Sotra forsøkte å skape et viss press, og både Dang og Sørensen forsøkte seg, men hjemmelaget klarte ikke å skape de store sjansene heller i den andre omgangen.

Alt i alt ble det et jevnt og sjansefattig oppgjør på Ågotnes, men det var altså Start som trakk det lengste strået og kunne juble for tre poeng.

Allerede torsdag 16. mai venter en ny og tøff kamp for Nest-Sotra. Da kommer nemlig Sogndal på besøk!

Kampfakta

Nest-Sotra - Start 0-1 (0-1)

1. divisjon fotball, menn. Ågotnes. 372 tilskuere. Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad IL. Gult kort: Erlend Segberg, Damion Lowe og Afeez Aremu, Start.

Mål: 0-1: Mathias Bringaker (45).

Nest-Sotra (3-4-1-2): Renze Fij - Izuchukwu Anthony, Daniel Arrocha, Bjarte Haugsdal - Peter Sørensen Nergaard (Mads Berg Sande fra 87), Jonas Hestetun (Alexander Dang fra 64), Kristoffer Nesse Stephensen, Andreas Hoven (Thor Kristian Økland fra 64) - Jo Sondre Aas - Lee Rochester Sørensen, Marcus Mehnert.

Artikkeltags