Onsdag formiddag slapp Fana den svært overraskende nyheten om at en av Nest-Sotras største profiler har meldt overgang til dem.

– Du kan trygt si at det var en sjokkovergang, og det var ikke noe jeg hadde planlagt i utgangspunktet, forteller Bjørsvik til BA.

Ikke Bjørsviks ønske

27-åringen hadde i egentlig kontrakt med Nest-Sotra også denne sesongen, men etter det BA forstår forlater han strileklubben til fordel for 2. divisjonsrivalen, som betaler en liten overgangssum for spilleren. Det skjer etter ni år på Ågotnes.

– Jeg har fått meg jobb i et regnskapsfirma på Nesttun, og da ble det litt utfordringer med tanke på treningstidene til Nest-Sotra. Det ble vanskelig for meg å kombinere, og dette gjorde også klubben klart at det ble veldig vanskelig. Så for klubbens del ble det slik, sier Bjørsvik.

– Overgangen var ikke noen jeg selv ønsket, men etter hvert som tiden har gått er jeg veldig glad for at det ble en overgang til Fana, legger midtstopperen til.

Nest-Sotra må justere lønnsbudsjettet, og Bjørsvik var en av klubbens dyreste spillere i drift. Det er bare noen dager siden Johnny Furdal signerte en ny kontrakt med Nest-Sotra, der han gikk ned i lønn.

Jublende Fana-trener

– Akkurat hva samtalene jeg hadde med Nest handlet om, er jeg ikke interessert i å snakke om, sier hovedpersonen.

Men Bjørsvik snakker villig vekk om sin nye klubb, og det som venter ham der.

– Gjennom samtalene med trener Patrik Hansson, er jeg blitt veldig trygg på at dette kommer til å bli et godt klubbytte for meg. Selv om det blir rart å møte Nest, slår 27-åringen fast.

Fanas trener er også veldig fornøyd med sin nyeste signering.

– Jeg har hele tiden ønsket inn en rutinert stopper. Det er Max, i tillegg til sine lederegenskaper. For oss er dette en kjempesignering, som gjør laget vårt mer komplett, sier Hansson.

Fana har også kapret Fyllingsdalen-talentet Mads Sande før denne sesongen.

Nest-treneren: – På stopperjakt

Nest-trener Steffen Landro innrømmet at det var spesielt å se Bjørsvik forlate klubben.

– Dette handlet utelukkende om jobbsituasjonen hans, og at han ville få mindre tid til fotballen, sier Landro.

– Ville det ikke være mulig å finne en ordning når det gjelder en av lagets viktigste spillere?

– Over tid har vi skapt en treningskultur og seriøsitet, slik at det skal være kort vei fra oss til eliteserien. Det måtte vi stå inne for også med Max. Vi har sendt spillere oppover i systemet, og ønsker å fortsette med det. Da lot det seg ikke gjøre, mener treneren.

Overgangen fører til at Nest vil hente inn en ny midtstopper.

– Max var i alle høyeste grad med i fremtidsplanene våre før dette skjedde, så vi må på stopperjakt. Det har vi visst en stund, så jeg håper å komme med noen nyheter om det innen kort tid, sier Landro.