Norges Fotballforbund informerer i en pressemelding torsdag ettermiddag at de senker prisene fra 500 kroner til 200 kroner på langsidene under de kommende Nations League-kampene i oktober.

– Publikumsoppslutningen på Nations League-kampen mellom Norge og Kypros var langt under det Norges Fotballforbund hadde håpet og trodd på forhånd. Tilbakemeldingene fra publikum er entydige på at billettprisene var satt for høyt, skriver NFF i en pressemelding.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener handlingen er som forventet etter at flere ytret sin misnøye om den stive prisen.

– Jeg tror de har forstått at de har bommet kraftig. De får tjene penger på noe annet enn kampbilletter i NFF. Først må man vinne kamper, så kan man eventuelt sette prisen høyere, sier Mathisen til Nettavisen.

Ønsker trykk på tribunen

Kun 5172 mennesker dukket opp på nasjonalarenaen da Norge slo Kypros med 2–0 i Nations League-åpningen forrige uke. Det betyr at over 20.000 seter sto tomme under kampen.

De nye prisene gjelder for kampen mot Slovenia 13. oktober og Bulgaria 16. oktober.

– De to kampene blir helt avgjørende for om vi kan kjempe om en EM-plass gjennom Nations League. Vi ønsker fullt trykk på tribunen, og når tilbakemeldingen fra publikum var at vi priset oss for høyt sist, så ønsker vi nå å gå langt i motsatt retning. Vi kjører det vi kaller en kampanjepris til disse to kampene, og håper det kan være et viktig bidrag til at folk i får lyst til å komme på kamp, sier fungerende generalsekretær, Kai-Erik Arstad, i NFF.

De som allerede har kjøpt billett skal ha fått tilsendt informasjon fra Norges Fotballforbund, hvor de kan velge mellom å få en drakt på kjøpet eller å få pengene refundert.

– Avhengig av folk på tribunen

Mathisen tror de reduserte prisene er helt essensiell i jakten etter livsviktige Nations League-poeng i høst.

– Skal Ullevaal bli et fort så er vi avhengig av at folk kommer på kamp. Nå tror jeg det kommer et par tusen ekstra tilskuere i oktober, når vi møter Slovenia og Bulgaria, og der er det seks poeng som gjelder. Norge må ha fokus på å levere på banen, og med mer trøkk på tribunen blir det lettere å finne motivasjonen, sier han.

Den tidligere midtstopperen mener også at NFF skal ha kreditt etter å ha gjennomført en slik helomvending.

– Nå tror jeg fotballforbundet har lært og vil være langt mer forsiktig fremover. Det tar lang tid før Ullevaal blir utsolgt, men dette er i hvert fall et godt skritt i riktig retning. Det er mye fornuftige folk der (NFF, journ.anm.) selv om det kanskje fremstår litt annerledes. Det viser handlingskraft, konkluderer Mathisen.

Spillerne reagerte

En rekke av landslagsspillerne Nettavisen snakket med etter Kypros-kampen la ikke skjul på at det var en nedtur med de folketomme tribunene.

Norges keeper Rune Jarstein spilte hele andre omgang foran en helt tom kortside. Hertha-keeperen fortalte at det betyr mye for spillerne at så mange som mulig tar turen og støtter dem.

– Vi er glad for alle som var her, men så håper vi selvfølgelig at flere tar turen i oktober når vi har to hjemmekamper. At flere folk kommer betyr mye for oss. Det gir meg mye motivasjon å spille foran et fullsatt Ullevaal. Det hadde vært moro hvis vi kunne solgt flere billetter, sa han.

– Bør komme og støtte oss

Landslagskollega Bjørn Maars Johnsen forsto at det ikke er like enkelt for alle å komme seg på kamp en sen torsdag kveld.

Spissen var imidlertid i likhet med Jarstein klar på at det betyr mye for laget at så mange som mulig kommer på kamp.

– Vi ønsker et større publikum, men vi trenger også gode resultater. Jeg tror at når vi leverer gode resultater så kommer folk på kamp, sa Maars Johnsen til Nettavisen.

– Det er bra at vi topper gruppen (i Nations League) nå. Vi viser at folk bør stole på oss og at de bør komme og støtte oss. Dette er en måte å komme seg til EM på og når folk forstår hva dette dreier seg om, så vil de forstå at det å komme på Nations League-kamper er viktig, forklarte han.

Billettpriser Nations League i oktober:

* Langside, voksen 200 (500 sist)
* Kortside, voksen 200 (300 sist)
* Barn 100 hele tribunen (250 på langside, 100 på kort sist)
* Honnør 100 hele tribunen (25% rabatt sist)
* Studenter 100 i svingen
* OBOS-medlemmer 25 % rabatt
* Min fotball-app 25 % rabatt
* Oljeberget/NSA 250 bill. gratis til hver gruppering begge kamper, samme plassering