– Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier FIFA-president Gianni Infantino i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

Siem flytter snart til Zürich, hvor han blir en sentral del i den nye FIFA-presidentens arbeid med oppbyggingen av det som omtales som «nye FIFA».

– Hadde ikke NFF levert som vi har de siste årene – ikke minst med innovative, fremtidsrettede prosjekter og opparbeidet veldig god og langsiktig økonomi, hadde jeg heller ikke fått denne muligheten. Jeg er veldig stolt av hva NFF administrativt har levert i min periode, og administrasjonen og datterselskapene består av utrolig mange dyktige medarbeidere. De fortjener mer anerkjennelse enn de får, sier Siem i meldingen fra NFF.

Siem sier det ikke er vemodig å forlate NFF.

– Infantino har i første omgang tilbudt meg en rolle nær ham selv. Det betyr at jeg blir en av dem som blir med på hans avgjørelser. Jeg skal også lede ulike prosesser og prosjekter. Så får jeg en del operative mandater.

Langsiktig økonomi

Fotballpresident Terje Svendsen kan nå velge sin egen administrative leder.

– Det betyr at den nye NFF-presidenten ikke arver sin administrative leder i meg, men Terje kan nå velge sin egen generalsekretær selv. Dette er veldig vanlig internasjonalt. I tillegg så sa jeg da jeg begynte at fire fem år ville være riktig lengde i jobben. Der er vi nå. Pluss at den siste tids fokus på min lønn og reiser er belastende for organisasjonen over tid. Nå skal presidenten sammen med styret finne den de mener er beste egnet til å lede NFF videre. Blir jeg spurt har jeg jo gjort meg noen tanker, selvfølgelig. Uansett er det utrolig bra å begynne nå siden økonomien er langsiktig sikret, sier Siem.

Han sier følgende om de langsiktige avtalene NFF har inngått:

– Først og fremst TV-avtalen med Discovery. Langsiktig, solid økonomi og med veldig gode utviklingsmuligheter kommersielt. I tillegg landet UEFA-avtale med TV 2 på A-landslagets TV-rettigheter, og det gir til sammen en god balanse. Det er veldig spennende tider i vente for NFF, og vi har sikret sunn forutsigbar langsiktig økonomi i sju år fremover.