Hun får det travelt i kveld

Silje Karin Hatland er forberedt på en travel dag mellom stengene når Avaldsnes kommer til Myrdal stadion i kveld. – Det gøyeste er om de kommer med flest mulig av de beste spillerne, sier keeperen. (Foto: Kristian Helle)

Silje Karin Hatland er forberedt på en travel dag mellom stengene når Avaldsnes kommer til Myrdal stadion i kveld. – Det gøyeste er om de kommer med flest mulig av de beste spillerne, sier keeperen. (Foto: Kristian Helle)

Artikkelen er over 1 år gammel

Følg de lokale lagenes kamper i kvinnenes andre cuprunde her.

DEL

Silje Karin Hatland har ikke spilt en eneste A-kamp i år. Når hun først skal i ilden, møter hun tidenes toppscorer i Norge.

– Det blir en travel dag, men jeg håper jeg får noen redninger jeg kan leve på, sier Silje Karin Hatland foran det som omtales som tidenes kamp i Åsane-damenes historie.

Avaldsnes kommer nemlig på besøk til Myrdal stadion i kveld for å spille 2. runde i cupen. Laget fra Karmøy leder eliteserien, og den pengesterke klubben var senest forrige sesong i 16.-delsfinalen i Champions League.

Håper stjernene kommer

Om rogalendingene kommer med toppet lag mot Åsane vites ikke, men det kommer garantert til å være spillere i aksjon som har opplevd ganske mye mer på banen enn 1.-divisjonslaget fra Bergen. Blant annet er den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren Elise Thorsnes klubbens spiss. 24. april ble målscoreren fra Leikanger i Sogn historisk da hun puttet sitt 150.- og 151. mål på toppnivå i Norge, noe som gjør henne til den mestscorende i Norge.

– Det gøyeste er om de kommer med flest mulig av de beste spillerne. Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg, sier Hatland som bare har stått to kamper for annetlaget til nå i år.

Sunnmøringen Amalie Brandal Kragset har stått samtlige seks seriekamper til nå, men tradisjon tro får den keeperen som har stått minst i sesongen prøve seg i cupen.

Hatt ukjent sykdom

– Jeg var syk i syv uker i starten av sesongen med en ukjent sykdom på lungene. Mye tydet på at det var kyssesyken, men det var det ikke, forklarer Hatland.

– Du frykter ikke at du kommer til å være rusten nå når disse stjernene kommer da?

– Nei, jeg får spille på rutinen, er det ikke det man sier? ler 25-åringen som kom til Åsane fra Fana for åtte år siden.

I tillegg til nevnte Thorsnes har også Avaldsnes flere brasilianere i troppen, en landslagsspiss fra Australia og den tidligere Åsane-, Arna-Bjørnar- og Liverpool-spilleren Ingrid Ryland fra Austrheim i troppen. For å nevne noen.

– Det er verdensklassespillere som kommer, og de går nok for å vinne både serien og cupen i år. Vi kommer til å ligge lavt og kontre, sier Åsane-trener Andreas Sundsbø.

Artikkeltags