Ingen tvilte på at hun var god nok til å spille med guttene, og ingen bør tvile på at hun er god nok til denne jobben

Lise Klaveness feirer cupgullet med Stabæk. Nå kan hun feire sin nye toppjobb i Norges Fotballforbund. (Arkivfoto: Eirik Hagesæter)

Lise Klaveness feirer cupgullet med Stabæk. Nå kan hun feire sin nye toppjobb i Norges Fotballforbund. (Arkivfoto: Eirik Hagesæter)

Artikkelen er over 1 år gammel

Jenten i gaten, som alltid løp med en fotball i bena, skal ta norsk toppfotball videre. Det tror jeg blir veldig bra.

DEL

MeningerPlutselig poppet e-posten opp på skjermen. Lise Klaveness er ansatt som direktør for elitefotballavdelingen i NFF. Frekhaug-hjertet mitt banket litt ekstra. Slik det har gjort hver gang hun har gjort noe stort, og det har blitt noen slike øyeblikk.

Lise var jenten i gaten, noen år yngre enn meg, som hang med fotballguttene. Jeg kan ikke huske henne gå eller løpe rundt i byggefeltet vårt på Frekhaug uten en fotball i bena. På den tiden var det ofte ikke nok jenter til å danne lag i hvert alderstrinn. Fotballjentene spilte ofte på guttelag. Også Lise, men det var fordi hun var mer enn god nok til det. Ingen i Kvernbit betvilte talentet. Ingen bør tvile på om hun takler denne jobben.

Det var heller ingen tvil om at talegavene var i orden, og at hodet var på rett plass på den midterste i søskenflokken Klaveness på tre, nederst i boligfeltet. Skolearbeidet ble gjort som det skulle, selv da hun ble toppspiller i Sandviken og siden Arna-Bjørnar, som bare het Bjørnar den gangen. Men fotballen var hennes store lidenskap.

Landskamper, pokaler og andre utmerkelser var nødt til å komme på fotballbanen. Selv om hun måtte dra østover, og siden til Sverige for å vinne. Dessverre ble hun på feil side av fjellene. Utenfor banen ble hun advokat, noe som ikke var veldig overraskende. Den nyansatte direktøren for elitefotballavdelingen er en person som stort sett når de målene hun setter seg.

Hun tåler å stå i stormen. Det viste konflikten med tidligere landslagssjef Bjarne Berntsen i 2007. Da valgte hun å gi seg på landslaget. Jeg sikker på at hun kommer til å stå i stormen i sin nye jobb også. Være den uredde, og det tror jeg kan være en veldig god egenskap i den jobben hun skal ha nå, der hun skal blande sin egen fotballkjærlighet med en faglig rolle. Det kan være en balansegang. For å komme seg der hun er i dag, har Lise møtt mange problemstillinger, og hun har kommet styrket ut av det.

Hvis hun kan bruke den styrken i sin nye jobb, er jeg sikker på at toppfotballen i Norge kan se lyst på jobben hun skal gjøre. For hun hadde ikke tatt jobben om hun ikke trodde at hun fikset den.

Artikkeltags