Emil har målshow i Norway Cup

Sund-spiller Emil Høyland jubler for sin tredje scoring under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle. 14-åringen og laget hans har hatt en meget god start på turneringen.

Sund-spiller Emil Høyland jubler for sin tredje scoring under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle. 14-åringen og laget hans har hatt en meget god start på turneringen. Foto:

Av

To kamper, to hat trick. Emil Høyland (14) har vært forsvarernes store mareritt i Norway Cup-innledningen.

DEL

I går scoret Sund/Skogsvåg-spilleren tre ganger da Ready ble slått 5–2 i andre gruppespillskamp i 15-årsklassen i verdens største fotballturnering. Søndag ble det like mange fulltreffere i 4-0-seieren over Surnadal/Søya/Todalen i åpningskampen.

Ikke rart den talentfulle 14-åringen trives som plommen i egget tross tropevarmen i Oslo. Seieren ga i tillegg en herlig smak av revansje.

– Jeg hadde ikke forventet at vi skulle vinne mot disse. Vi møtte dem også både i fjor og året før. Begge gangene tapte vi, fortalte Høyland, som spiller Norway Cup for fjerde gang.

Overrasket

I fjor spilte laget hans seg frem til 16-delsfinale i A-sluttspillet. Der ble det stopp mot sterk utenlandsk motstand fra Hongkong. Med to seirer i boks allerede i årets turnering, er veien mot A-sluttspillet igjen staket ut. Både Emil og laget har åpnet turneringen på beste måte.

– Selvfølgelig er dette en drømmestart, smilte måltyven.

Seieren mot Ready satt samtidig langt inne, selv om den til slutt ble svært så komfortabel. Halvveis sto det 1-1, og også etter Høylands andre mål for dagen tidlig i annen omgang slo Oslo-klubben tilbake.

Saken fortsetter under bildet

Sunds Oliver Hammersland (t.h) under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle.

Sunds Oliver Hammersland (t.h) under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle. Foto:

Etter at Marius Kallestad satte inn 3–2 på strålende vis rett etterpå, så imidlertid ikke Sund/Skogsvåg-spillerne seg tilbake. Samme Kallestad var mannen bak 4-2, før Høyland fullbyrdet sitt hat trick med en drømmescoring. Fra langt hold hamret 14-åringen ballen over hodet på Readys keeper og i mål.

Målscoreren hadde riktignok ikke helt troen etter å ha fyrt av skuddet.

– Jeg er fornøyd med målet, men trodde ballen skulle gå over og ble litt overrasket da den gikk i mål, smilte han.

Trener Lars Kallestad legger ikke skjul på at storscoreren er et talent litt utenom det vanlige.

Saken fortsetter under bildet

Trener Lars Kallestad gir en peptalk til gutta under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg.

Trener Lars Kallestad gir en peptalk til gutta under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg. Foto:

Bygger lag og klubb

– Han er i en klasse for seg, og i tillegg har han masse muligheter til å score enda mer, sa han til BA og spøkte med at 14-åringens navn kanskje helst bør holdes unna avisspaltene, slik at han ikke fanger andre klubbers interesse.

I dag avslutter Emil og lagkameratene i Sund/Skogsvåg gruppespillet mot Gjelleråsen. Deretter venter etter alle solemerker A-sluttspillet. Trener Kallestad er likevel nøktern med tanke på fortsettelsen.

Saken fortsetter under bildet

Justin Alain Busomoke kjøler seg ned under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle.

Justin Alain Busomoke kjøler seg ned under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle. Foto:

– To seirer i starten er alltid en drømmestart, men vi har ikke møtt de beste lagene ennå. Samtidig har heller ikke vi vist vårt maksnivå, sa han.

Norway Cup-eventyret i Oslo handler samtidig om mye mer enn det som skjer på banen.

– Det viktigste er det sosiale og opplevelsen. Vi skal bygge lag og bygge klubb. Dette er en fin gjeng med gode gutter, sa Sund/Skogsvåg-treneren.

Skåret i gleden mandag var at en av lagets nøkkelspillere, Jonas Bildøy, måtte forlate banen med skade. Han kan ifølge trener Kallestad ha spilt sin siste kamp i årets Norway Cup.

Peter Thuestad i en duell med Ready-keeperen under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle.

Peter Thuestad i en duell med Ready-keeperen under G15-kampen mellom Ready 2 og Sund Sportsklubb/Skogsvåg på Valle. Foto:

Artikkeltags