Gå til sidens hovedinnhold

Minde nøyde seg ikke med én pokal på Norway Cup

Artikkelen er over 5 år gammel

Det er lett å ta gullet med hem når begge lagene kommer seg til finalen!

Norway Cup har vært en ukelang fest for tusenvis av fotballspillere, trenere, oppmenn, foreldre og frivillige. Det nærmer seg slutten, og som seg hør og bør har noen lag fra Bergen og omegn bemerket seg.

To av dem er Mindes gutter på 13 år. I B-sluttspillet deres i klasse M møttes kompisene ansikt til ansikt: Mindes første- og annetlag var rett og slett i finalen begge to!

– Det var nesten litt rart å spille finale mot hverandre. Ambisjonen var vel kanskje å få førstelaget med i A-finalen, og annetlaget i B-finalen, humrer daglig leder i Minde, Øystein Flotve.

Han var til stede som forelder denne uken, og kan fortelle om et strålende opplegg.

– Vi har storkost oss, alle sammen. Lagene har bodd samlet på hotell etter mye dugnadsjobbing. Det har gått mye saft og syltetøy i nabolagene her. Men det er jo en fin ting – dugnad gir en god samholdsfølelse. Vi er også så heldige å ha utrolig gode trenere og flinke folk rundt lagene våre, og G14-laget vårt spilte også kamp som gikk direkte på TV2 tidligere i uken, forteller Flotve.

B-finalen ble vunnet 7–1 av førstelaget.

Utslitte striler

I B-klassen for Gutter 15/16 gikk Sotra SKs lag til A-finalen. Lillestrøm, som Sotra allerede hadde slått i gruppespillet, var motstander. Problemet til strilene var at utviklingslaget deres, et toppet 2000-kull, kun besto av tolv spillere. Da ble det tøft etter en intens uke, og Lillestrøm vant 2–1 på «golden goal».

– Det har vært en flott turnering, og vi må vel innrømme at det var fortjent at Lillestrøm vant til slutt. De presset veldig på, men det er jo likevel surt: Målet kom tre minutter før det ville blitt straffesparkkonkurranse. Når vi hadde friske og raske bein var vi bedre enn dem, sier trener Roy Nymark til BA.

Han fikk kanskje spesielt god hjelp av Ian Bull (16), som nettet ti mål, og serverte lagkameratene fem ganger.

– Det har vært gøy! Vi har oppnådd ganske mye med få folk.

Hvordan var det å spille finale?

– Det var ganske slitsomt, for å si det sånn ... Vi visste det ville bli tungt når vi har løpt så mye dagene i forkant. Men det har vært moro. Vi har gått rundt og sett på fotball, og hengt med venner i en uke, forteller toppscoreren.

I samme klasse vant Osterøys lag B-finalen med 4–2 over Vigør.

– Grusomme spilleforhold

I G13 klasse D tapte gikk FK Fyllingsdalen helt til finalen i A-sluttspillet. Den imponerende prestasjonen fikk imidlertid en stopp mot Lizzy Football Club fra Ghana. Dalen tapte 0-3, men drar uansett hjem med et hederlig sølv.

I klasse U, J15/16 tapte Tertnes 1–3 for KFUM i B-finalen.

I klasse Q J17 tapte Bønes 0–3 for Lyn i A-finalen.

– Vi tapte mot et meget godt Lyn-lag, på grusomme spilleforhold. Med tanke på at det regnet, lynte og tordnet burde det passe bergenslag best, men sånn gikk det ikke, slår forelder Tom Løvik fast.

– Det som er gøy med dette laget, er at det er en gjeng som begynte i 6-7-årsalderen, og mange holder på fremdeles. Det er på mange måter flaggskipet til Bønes. De er kretsmestere tre år på rad, og har medaljer tre år på rad nå: I Norway Cup i 2014, Dana Cup i fjor, og på Ekebergsletta igjen nå, forteller han.