– Dette er større enn 17. mai

I kveld håper denne gjengen på rød jubel i Europaligafinalen mellom Liverpool og Sevilla. F.v. Rolf Ivar Dalhaug, Aleksander Hagen, Haakon Brekke, Ole Hesseberg, Raymond Sæthre og Jan-Henrik Olsen.

I kveld håper denne gjengen på rød jubel i Europaligafinalen mellom Liverpool og Sevilla. F.v. Rolf Ivar Dalhaug, Aleksander Hagen, Haakon Brekke, Ole Hesseberg, Raymond Sæthre og Jan-Henrik Olsen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det er elleve år siden «Mirakelet i Istanbul». I kveld håper Liverpool-fansen på en ny Europacup-triumf.

DEL

Liverpool var klart best i 1. omgang, men maktet ikke å holde oppe presset etter hvilen. Sevilla scoret etter bare 18 sekunder, er dominerte hele omgangen. De vant til slutt 3-1.

Siste: Sevilla vant etter å ha overkjørt Liverpool i 2. omgang.

Rolig før start

– Magen er fremdeles rolig, men jeg har troen. Vi går for en 3-1-seier, sier Liverpool-supporter Jan-Henrik Olsen før kveldens finale i Europaligaen mellom Liverpool og Sevilla.

Olsen og hans kameratgjeng var tidlig ute på puben Finnegans for å varme opp til det de håper blir en festaften. Og at Liverpool i kveld faktisk har muligheten til å løfte Europaliga-trofeet har ikke bare vært en selvfølge gjennom sesongen.

– Jürgen Klopp-effekten

Liverpool kom tidlig skjevt ut i seriespillet, noe som til slutt endet med at manager Brendan Rodgers måtte rydde kontoret og dra fra Anfield. Inn kom tyskeren Jürgen Klopp, og med han i sjefsstolen har det hvert fall i Europa blitt bedre resultater.

Og kompisgjengen er ikke i tvil. På spørsmålet om det hadde blitt finale i Europaligaen med Brendan Rodgers i managerstolen er svaret et kontant «nei»!

– Dette er Jürgen Klopp-effekten, skyter Aleksander Hagen inn.

– Ligaen har ikke vært optimal, og det ble en 8.-plass der til slutt. Men det er Europaligaen som har blitt prioritert siden det er den som kan gi oss muligheten til å spille i mesterligaen, sier Olsen og sikter til at kveldens vinner blir direkte kvalifisert til neste års gruppespill i Europas gjeveste turnering.

Med TV-bonuser og inntekter fra tre hjemmekamper i gruppespillet, ligger gevinsten på over 300 millioner kroner. Det er svimlende summer selv for storklubber som Sevilla og Liverpool.

– Er jo 17. mai hvert år

Gårsdagens nasjonaldag ble stort feiret i Bergen, og den ble avsluttet på tradisjonsrikt vis med fyrverkeri. Fyrverkeri blir det nok i Basel i kveld også, hvor finalen blir spilt.

– Dette er større en 17. mai. Vi hadde det moro i går, men dette er større. Vi har ventet i noen uker nå etter semifinalen, så jeg håper guttene leverer, sier Olsen og blir støttet av kompisen.

– Helt klart. 17. mai har vi hvert år, sier Raymond Sæthre.

Det er ni år siden sist Liverpool var i en finale i Europa. Den gang ble det tap mot Milan i mesterligafinalen, et lag de slo i finalen i samme turnering to år før. Den sistnevnte kampen blir omtalt som «Mirakelet i Istanbul» etter Liverpool vant etter å ha ligget under 0–3 til pause. Sist Liverpool vant tilsvarende turnering som de i kveld spiller finale i, var i 2001.

Konen har bursdag – fått fri

Med andre ord, det er ikke hvert år Liverpool-supporterne kan få se sine helter kjempe om pokal i Europa. Da får bursdag være bursdag, for i kveld er det fotball som gjelder.

– Mine kone har bursdag i dag, men jeg har fått lov til å dra og se denne kampen, sier Haakon Brekke og smiler.

Og selv om kvelden skulle bli en skuffelse, kan kompisgjengen trøste seg med at de på veien mot finalen slo en av Liverpools største rivaler.

– Det var utrolig deilig å slå ut Manchester United. Det var høydepunktet, sier Brekke som også har sett at hans favorittlag har vært for sterke for blant annet Dortmund og Villarreal.

Nå er Sevilla siste hinder.

Artikkeltags