Gå til sidens hovedinnhold

Fansen kjefter på TV 2 for kampvalg, men de kan lite gjøre

TV 2 får pepper av PL-fansen

Artikkelen er over 3 år gammel

TV 2 må til tider tåle mye pepper for kampvalg i Premier League. Men det er som regel ikke kanalen som bestemmer valgene.

Søndag var det Arsenal-fansens tur til å rase mot kanalen. Da sendte kanalene Southampton mot Everton (4-1), i stedet for Burnley mot Arsenal (0-1).

Det er som regel når ett av de store lagene i Premier League ikke får TV-tid at fansen blir forbannet.

Leicester - Tottenham spilles blant annet på tirsdag. Den får du ikke sett. TV 2 viser heller Watford - Manchester United.

Onsdag kveld spiller Liverpool, Arsenal, Manchester City og Chelsea ligakamper. Ingen av kampene vil bli tilgjenglig for norske seere. TV2 sender kun oppgjøret Everton - West Ham.

Får en del pepper

Og det er ikke sånn at TV 2 nødvendigvis er uenig med dem som ønsker en annen kamp, men det er som regel fint lite de kan gjøre med det.

– I praksis er det omtrent bare de kampene som går lørdag klokken 16.00 vi kan velge selv, forteller TV 2s fotballsjef Eystein Thue.

Engelske TV-kanaler sender ikke noen kamper på dette tidspunktet lørdager. Det skyldes at den engelske fotballen vil sørge for at TV ikke tar for mye av det faktiske publikumet på arenaene.

Derfor går også rundene i de lavere divisjonene som regel på dette tidspunktet.

– Da kan vi velge, og de valgene kan folk kritisere oss for om de er misfornøyde. De andre kamptidspunktene er det ikke mye vi kan gjøre noe med, slår Thue fast.

Grunnen til dette er at det er de engelske rettighetshaverne Sky og BT Sports, som bestemmer hvilke kamper TV-seerne skal få servert.

Lettere før

– Vi er i stor grad prisgitt det vil blir tilbudt fra England, og jeg skjønner at det skaper en frustrasjon. Dette er også noe vi har tatt opp med Premier League-organisasjonen, men vi må bare forholde oss til at slik er det, sier fotballsjefen i kanalen med PL-rettighetene i Norge.

De engelske rettighetshaverne må også ta hensyn til at hver Premier League-klubb skal vises et visst antall ganger i løpet av sesongen.

– Det er et punkt som gjør kabalen ytterligere vanskeligere, slår Thue fast.

Tidligere var det mulig å se alle kampene i hver eneste runde på nettet. TV 2 hadde også egne kanaler, som sendte kampene de ikke sendte på hovedkanalen for Premier League. Alt dette ble forandret på før 2013/14-sesongen. Da ble det innført begrensninger på dette for alle rettighetshaverne i Europa.

– Når vi ikke kan vise alt direkte på Sumo, blir det vanskelig for oss å tilfredsstille alle. Vi forsøker å velge det beste for våre seere, men slik det er nå, kommer vi til å få kjeft fra noen uansett, sier Thue.

TV 2 sender som regel tre kamper fra Premier League på lørdager og to kamper på søndagene. I tillegg kommer kampene i ukedagene, som altså Sky og BT Sport velger og de andre europeiske rettighetshaverne må forholde seg til.

Kommentarer til denne saken