Liverpools seiersrekke brutt

Det ble 0-0 på Anfield mellom Liverpool og Manchester United.

Det ble 0-0 på Anfield mellom Liverpool og Manchester United. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter fire serieseirer på rad stanset det opp for Liverpool etter 0-0 hjemme mot Manchester United mandag kveld.

DEL

Det var stilt voldsomme forventninger til kampen, men de ble på ingen måte oppfylt. Til tider virket i hvert fall Manchester United fornøyd med at det endte målløst og at laget fikk med seg ett poeng fra Anfield.

De første 45 minuttene på Anfield var tannløse, kjedelige og blodfattige. Manchester United var det førende laget, men det skapte ikke noe særlig mer enn småfarlige innlegg ved Marcus Rashford. Det farligste av dem kom etter 26 minutters spill, men dessverre for United kom ikke Zlatan hurtig nok fram på første stolpe. Liverpool-keeper Loris Karius fikk slått ballen unna.

Hjemmelaget var tålmodig bak og hadde stort sett kontroll på begivenhetene. Til gjengjeld var det svært så tafatte framover, og skapte ingenting før det var passert en halvtime med unntak av en slapp heading fra Roberto Firmino. Underholdningsverdien var under en hver kritikk.

Bedre for vertene

Det ble litt bedre for hjemmelagets del etter pause. Liverpools første store sjanse kom 13 minutter ut i 2. omgang. Emre Can spilte seg fri og fikk skutt, men United-keeper David de Gea reddet glimrende.

I det 71 minutt dro Philippe Coutinho til med kjempeskudd fra nærmere 25 meter, men igjen var De Gea på plass med en kanonredning. Han kastet seg så lang han var og slo ballen utenfor. I mandagskveldens kamp var spanjolen god hver gang det var behov for det.

– Vi spilte ikke veldig bra, men var i hvert fall hakket bedre etter pause. Vi fikk ikke flyttet ballen fort nok, sa Liverpools James Milner.

Manchester United var mer eller mindre ufarlig foran mål kampen igjennom.

Skygge av seg selv

Paul Pogba på Uniteds midtbane var igjen tannløs og nærmest usynlig, Zlatan Ibrahimovic har mistet formen, og mandag var han nærmest da han bommet på en heading da det var spilt 53 minutter.

Wayne Rooney var plassert på benken for fjerde kamp på rad, og det er ikke enkelt for kapteinen for tiden. Han har heller ikke fått starte for Englands landslag.

Mandag kom Rooney inn for Marcus Rashford da det var spilt 77 minutter.

Daniel Sturridge fikk sjansen fra start for Liverpool, men markerte seg ikke. Landslagsspilleren ble byttet ut med landslagskollega Adam Lallana rett før det var spilt 60 minutter. Liverpool hevet seg med Lallana på banen, men ikke nok til at det ble scoring ut av det.

0-0 betyr at Liverpool beholder fjerdeplassen på tabellen. Laget er to poeng bak Manchester City og Arsenal og ett poeng bak Tottenham. Manchester United ligger på sjuendeplass.

Artikkeltags