Manchester United har sparket José Mourinho

Jose Mourinho er ferdig som manager i Manchester United.

Jose Mourinho er ferdig som manager i Manchester United. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Klubben bekrefter i en pressemelding like før klokken 11 tirsdag at portugiseren er ferdig i klubben.

DEL

José Mourinho fikk to og et halvt år i managerstolen i den engelske storklubben. Hans siste kamp ble 1-3-tapet mot Liverpool i helgen.

– Vanligvis kommer det drypp i media når en manager er i ferd med å få sparken, men denne gangen kom det ganske brått på. Overraskende, men samtidig ventet, sier daglig leder i Manchester Uniteds supporterklubb i Norge, Bernt Hjørnevik.

Oddingen tror det har skjedd mye i kulissene som media ikke har klart å fange opp, som fører til Mourinhos avgang.

– Jeg tror ikke det bare er Liverpool-kampen som gjør det. For Mourinho har egentlig hver eneste kamp siden Newcastle-kampen vært en cupfinale. Når det sportslige ikke fungerer, og det også er konflikter internt i spillergruppen, da blir ofte utfallet at man må velge, sier Hjørnevik.

Denne høsten har United skuffet sportslig og allerede havnet langt bak de største rivalene på Premier League-tabellen.

– Alle ser at United er milevis unna der man burde være. Selv mot lag United vanligvis skal høvle over, så har man slitt. Det er noe som ikke fungerer, og derfor mener jeg det er en riktig beslutning å kvitte seg med Mourinho, mener Hjørnevik. 

United skriver på sitt nettsted at klubben takker Mourinho for jobben han har gjort og ønsker ham suksess i framtiden. Portugiseren signerte en ny avtale senest i januar i år frem til sommeren 2020. Det spekuleres i at United må ut med drøyt 250 millioner kroner i sluttpakke til Mourinho.

Både Zenedine Zidane og Antonio Conte har vært linket til jobben, men Manchester-klubben melder at de kommer til å utnevne en midlertidig manager som skal lede laget ut inneværende sesong.

Artikkeltags