Den nye Sandviken-treneren startet med en unnskyldning

Alexander Straus ble presentert som ny trener for Sandviken-damene av klubbens styreleder Mette Hammersland på en pressekonferanse mandag ettermiddag. (Foto: Einar Lundsør)

Alexander Straus ble presentert som ny trener for Sandviken-damene av klubbens styreleder Mette Hammersland på en pressekonferanse mandag ettermiddag. (Foto: Einar Lundsør)

Artikkelen er over 1 år gammel

Alexander Straus presentert som Sandviken-damenes nye trener.

DEL

Det er etter hvert blitt en dårlig skjult hemmelighet at Alexander Straus skal overta Sandviken-damene den kommende sesongen, etter at Øyvind Nordtveit ga seg som trener etter sist sesong.

Straus har de siste årene vært med i trenerteamet til eliteserieklubben Strømsgodset, men flytter altså hjem til Bergen nå. Han ble presentert på en pressekonferanse på Stemmemyren mandag ettermiddag, og han startet med å beklage seg.

– Jeg må nesten beklage til Sandviken at dette har tatt så lang tid, ler Straus, som har skrevet en toårskontrakt med klubben.

Dette avgjorde valget

– Dette har vært en lang prosess, og jeg har lovet klubben svar noen ganger før vi endelig fikk en avklaring, legger han til.

Grunnen til at det har tatt tid er at den tidligere Nest-Sotra-treneren også har vurdert andre tilbud, men han endte altså opp med å returnere til Bergen.

– Jeg må innrømme at Sandviken har fått meg til å føle meg veldig ønsket. Klubben har gjort mye for at dette skulle skje, og det har vært avgjørende for meg og mitt valg, sier han.

– Det hadde vært uaktuelt å flytte hjem til Bergen, dersom det ikke hadde vært en jobb i toppfotballen. Jeg syns dette prosjektet Sandviken har lagt frem for meg har vært svært spennende, forteller den nye sjefen på Stemmemyren.

Lykkelige Sandviken

Straus har stort sett jobbet med herrefotball, men det siste året har han vært med på J19-landslaget.

– Den jobben har trigget meg, fordi det ga meg noe annet. Jeg er opptatt av å utvikle meg, enten det er om man trener menn eller kvinner. Det er jo samme jobb uansett. En skal trener fotballspiller, på akkurat samme måte som jeg har gjort i Nest-Sotra og Strømsgodset, slår Straus fast.

I Sandviken er man strålende fornøyd med at klubben fikk førstevalget sitt.

– Vi har jobbet hardt med å få ham til kommer her, og vi er veldig glade for at han valgte oss, sier styreleder Mette Hammersland.

Alexander Straus

Født: 20. oktober 1975 (42 år).

Bor: Drotningsvik, Loddefjord.

Sivilstatus: Gift og har to barn.

Yrke: A-lagstrener for Sandviken damer. Har skrevet toårskontrakt.

Trenerutdanning: UEFA A-lisens, som kreves for å være hovedtrener i toppfotballen. Planlegger å ta UEFA pro-lisens.

Tidligere klubber som trener: Varegg (A-lag herrer) og Nest-Sotra (A-lag herrer), Strømsgodset (toppspillerutvikler og 2.-lag herrer), Fredrikstad (assistenttrener herrer).

Spillererfaring: Spilte lokalfotball i Bergen, men aldri høyere enn 1. divisjon.

Artikkeltags