Jente-boom på fotballskole

Marie Stalheim (9 år) jubler etter scoring da Ingrid Spord (t.v.) og Sandviken stilte med trenere for Bjargs minste jenter (6-10 år) onsdag. Til høyre Linn Amalie Taule Jacobsen, og bak Bjarg-trener Atle Steensen.

Marie Stalheim (9 år) jubler etter scoring da Ingrid Spord (t.v.) og Sandviken stilte med trenere for Bjargs minste jenter (6-10 år) onsdag. Til høyre Linn Amalie Taule Jacobsen, og bak Bjarg-trener Atle Steensen. Foto:

På Bjarg-akademiet merker man VM-effekten. For to år siden var det bare fem jenter blant de 100 deltakerne. I år er tallet 30 av 130.

DEL

STAVOLLEN (BA): – Det er utrolig kjekt å se at flere og flere unge jenter satser på fotball, sier sportslig leder for fotball i Bjarg, Torbjørn Birkelund.

Han står sammen med BA og skuer utover Stavollen, der cirka 100 jenter i alderen 6-10 år har trening med Ingrid Spord, Nora Gjøen-Gjøsæter og Patrik Hansson fra Sandviken. Onsdag var alle Sandviken-spillerne rundt i ulike klubber i Hordaland og trente de minste

Saken fortsetter under bildet.

.

Clara Salen-Lunde (8) var en av de rundt 100 jentene som koste seg i det fine været på Stavollen onsdag.

Clara Salen-Lunde (8) var en av de rundt 100 jentene som koste seg i det fine været på Stavollen onsdag. Foto:

– Lunken respons i fjor

På samme måte som at antallet jenter i Bjarg-akademiet har eksplodert de siste to årene, har interessen for toppserielagenes «utedager» føket i været.

Sandviken-veteran Mette Hammersland, for tiden markeds- og informasjonsansvarlig, forteller om en helt annen respons i år enn for ett år siden.

– I fjor var responsen lunken. Da måtte jeg purre klubbene, og vi hadde under 300 jenter til sammen på disse treningene. I år er det noe helt annet, alle ville ha oss på besøk. Så nå er det 570 jenter på trening rundtom i fylket på én dag, sier Hammersland, som selv var på Sandsli med Gneist.

Saken fortsetter under bildet.

 Sandviken-tre­ner Pat­rik Hansson vi­ser Mari Olava Eikenes Gravdal (7 år) hvor­dan man gjør det.

Sandviken-tre­ner Pat­rik Hansson vi­ser Mari Olava Eikenes Gravdal (7 år) hvor­dan man gjør det. Foto:

VM og Hegerberg

På Stavollen var det full fart med rundt 100 jenter. En av de ivrigste var Marie Stalheim.

– Jeg vet hvem trenerne er, for vi var balljenter for dem på en kamp i år. Det var kjempegøy, for de vant, forteller hun.

– Og så vet jeg jo hvem Nora er, for jeg er keeper akkurat som henne, sier Marie til BA.

– Jeg merker jo at jentene vet hvem vi er. Det er kjekt, og viser at vi er på rett vei, sier Sandviken-kaptein Ingrid Spord.

– Det er nok fortsatt flere små spillere som vet hvem Fredrik Haugen er enn de som kjenner våre jenter, men vi merker helt klart at dameprofilene blir mer og mer kjent. Det er en effekt av VM, av vår egen satsing her i byen, av høynet nivå, av Ada Hegerberg. Hele pakken. Vi nyter det, og neste steg er å få flere på kamp, sier Hammersland.

Første mulighet er Sandviken - Arna-Bjørnar søndag, en kamp du kan se på BA.no.

Patrik Hansson, Nora Neset Gjøen og Ingrid Marie Karlsen Spord trente 100 spillere fra Bjarg sine jentelag.

Patrik Hansson, Nora Neset Gjøen og Ingrid Marie Karlsen Spord trente 100 spillere fra Bjarg sine jentelag. Foto:

Artikkeltags