Sandviken er i gang igjen: – Må glemme de som har dratt

Det blir ikke Stine Hovland som leder Sandviken-laget mot Vålerenga i ettermiddag. Kapteinen ble i sommerpausen solgt til den italienske storklubben AC Milan.

Det blir ikke Stine Hovland som leder Sandviken-laget mot Vålerenga i ettermiddag. Kapteinen ble i sommerpausen solgt til den italienske storklubben AC Milan. Foto:

Sandviken har mistet viktige spillere i sommer, og flere kan være på vei ut. Men ambisjonen om medalje forblir uforandret.

DEL

– Vi går videre. Vi kan ikke ha fokus på dem som har dratt. Det må vi legge bak oss. Gruppen har vært svært profesjonell. De står på, og gleder seg til å spille kamper igjen, sier Sandviken-trener Patrik Hansson.

I dag starter Sandviken høstsesongen med storkamp borte mot Vålerenga. I oppladningen til kampen har Sandviken tatt farvel med halve backrekken sin. Kaptein og midtstopper Stine Hovland har dratt til AC Milan, og høyreback Cecilie Kvamme er bekreftet klar for en engelsk klubb fra 1. august. Ifølge opplysningene BA sitter på skal det være West Ham.

– Vi har fortsatt en veldig god spillergruppe. Ambisjonen er fortsatt å kjempe i toppen, slår Hansson fast.

Eikeland blir med til Oslo

Svensken kan fortelle at Cecilie Kvamme ikke kommer til å spille mer for Sandviken før hun drar til England. Men Amalie Eikeland, som BA tidligere i uken kunne melde at er på vei til den engelske klubben Reading, er med mot Vålerenga.

– Amalie er fortsatt vår spiller, så det er ingen grunn til å ikke ta henne med.

Cecilie Kvamme er bekreftet klar for en ny klubb, og spiller ikke mer for Sandviken.

Cecilie Kvamme er bekreftet klar for en ny klubb, og spiller ikke mer for Sandviken. Foto:

Ellers holder Hansson kortene tett til brystet. Han vil ikke avsløre hvem som skal ta Hovlands plass både som kaptein og midtstopper.

– Det får dere tidsnok se. Vi har hatt en diskusjon i teamet, og kommet frem til en spennende og god løsning både når det gjelder kapteinsvalg og hvem som skal inn i midtforsvaret, sier treneren.

– Forventer du at spillerne som har dratt blir erstattet?

– Spillerlogistikk holder vi på med hele tiden, men jeg er slik at jeg forholder meg til det jeg har, sier Hansson.

For tidlig for Grøndal

På høyreback har klubben en naturlig erstatter for Kvamme i Kristina Grøndal.

Men hun har vært skadet lenge og har ikke spilt siden cupfinalen i desember.

– Hun har trent de siste ukene, men vi skal matche henne forsiktig. Vålerenga-kampen kommer nok litt for tidlig for henne, sier Hansson.

Amalie Eikeland er med mot Vålerenga, men jaktes av engelske Reading.

Amalie Eikeland er med mot Vålerenga, men jaktes av engelske Reading. Foto:

Artikkeltags