Straus forlater Sandviken

Alexander Straus gir seg i Sandviken etter sesongen.

Alexander Straus gir seg i Sandviken etter sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alexander Straus får blant annet landslagsjobb i forbundet. Men han blir ut sesongen på Stemmemyren.

DEL

Bergenseren, med en fortid i blant annet Nest-Sotra og Strømsgodset, tok over Sandviken før denne sesongen. Den hardtsatsende klubben har opplevd stor suksess, og Straus har ledet dem til en foreløpig 3. plass i Toppserien. Så gode har ikke laget vært siden glansdagene på 1990-tallet.

Jobben hans med kvinnelaget har ikke gått upåaktet hen. Straus har nå fått jobb som U23-landslagstrener for kvinnene, og skal også bli prosjektansvarlig for toppspillerutviklingen i Toppserien sentralt i Norges Fotballforbund.

– Skrekkblandet fryd

Landslagsjobben skal han ta på seg etter nyttår. Først skal han fullføre sesongen for Sandviken. Deretter må Stemmemyren-laget finne en ny hovedtrener.

– Det blir veldig spennende å få jobbe med landslag og jeg gleder meg veldig. Jeg er glad for at denne muligheten åpnet seg. Det er en ære å få trene nasjonen din og noe jeg er stolt over å få muligheten til å gjøre, sier Straus til forbundets hjemmesider.

– Selv om jeg gleder meg er det også en litt skrekkblandet fryd. Det er en ny stilling, men jeg har veldig tro på at en slik type rolle er viktig for kvinnefotballen. Det vil gi et tettere bindeledd mellom klubb- og landslag, fortsetter han.

Vil ha ham ut sesongen

Styreleder i Sandviken Toppfotball, Pål Hansen, ønsker Straus lykke til i ny jobb. De har vært klar over at han var aktuell for ny jobb siden søknadsfristen for stillingen i NFF gikk ut tidligere i sommer.

– Så lenge vi har hatt den utviklingen i klubben vår som vi opplever nå, på alle plan, er vi ikke overrasket over at våre folk blir attraktive for andre. Vi visste i vinter at vi ansatte en trener med store ambisjoner. Så er vi veldig glade for at Alex står løpet ut med oss i år. Han satte det som en betingelse overfor NFF, sier Hansen til BA.

Tror Sandviken er attraktiv

– Hva tenker dere om å miste treneren etter kun ett år?

– Både vi og Alex kunne tenkt oss et lengre løp på dette, men igjen: Med så gode resultater, må vi bare regne med at våre folk blir attraktive for andre. Sånn er spillet. Disse jobbene rundt landslag dukker heller ikke opp hver dag. Nå dukket tilfeldigvis en slik jobb opp, konstaterer Hansen.

Sandviken skal nå i gang med å kartlegge hvilken type trener de ønsker skal ta over fra nyttår av. Hansen tror markedet å ta av er større enn noen gang. Tidligere har selv toppfotballag for kvinner enten måtte lete blant etablerte kvinnefotballtrenere, eller gå langt ned i divisjonene i herrefotball. Den tiden er forbi, spår Hansen.

– Vi har tro på det. Vi regner med at vi er attraktive for de fleste trenere i Norge nå.

Artikkeltags