Duket for spesielt oppgjør: De har 48 sesonger for byrivalen

Maria Brochmann (fra venstre), Lisa Naalsund og Ingrid Ryland har til sammen 20 sesonger på Arna idrettspark. Sistnevnte sliter med en skade og spiller neppe onsdagens lokalderby mot eksklubben.

Maria Brochmann (fra venstre), Lisa Naalsund og Ingrid Ryland har til sammen 20 sesonger på Arna idrettspark. Sistnevnte sliter med en skade og spiller neppe onsdagens lokalderby mot eksklubben. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det blir veldig rart, innrømmer Lisa Naalsund. «Halve Sandviken» var lenge bærebjelker i Arna. Nå er alt snudd på hodet.

DEL

Ni av dagens Sandviken-spillere har en fortid i Arna-Bjørnar. En haug av dem er for Arna-veteraner å regne.

Men onsdag skal de i bortegarderoben på idrettsparken som har vært deres hjem i til sammen 48 (!) sesonger fordelt på de ni spillerne.

– Det blir veldig rart. Å skulle spille på bortebane på Arna idrettspark, som har vært min hjemmebane i syv år, blir veldig merkelig. Jeg kan ikke huske at jeg vært i bortegarderoben engang, sier Naalsund – med syv sesonger på baken hos de røde og svarte.

Nå er hun bare hvit.

Spesielt ildsjel-møte

Sandvikens storsatsing og nytrente økonomiske muskler var nok til å hente inn stjernene Maria Brochmann, Naalsund, Ingrid Stenevik, Cecilie Kvamme og Amalie Eikeland fra Arna-Bjørnar i vinter. Alle har vært innom A-landslagssamlinger. I tillegg kom Ingrid Ryland tilbake til bergensfotballen etter flere år som utenlandsproff.

– Jeg tipper at de i Arna-Bjørnar er ganske higen på å knuse oss, tenker Naalsund høyt.

Men hun tror ikke de rutinerte eks-Arna-spillerne skal gi etter i dørene av den grunn ...

– Det er aldri en utfordring å finne spenningsnivået i lokaloppgjør. Det blir sikkert mer spesielt for oss enn dem, også, med tanke på fortiden vår, tipper Naalsund.

Hun tenker blant annet på det å møte mangeårig Arna-Bjørnar-ildsjel Asbjørn Mjelde (83) i «feil» drakt ...

– Vi får nok en god tone med ham likevel, humrer Naalsund, vel vitende om at Mjelde neppe er i stand til å være sur og grinete overfor gamle favoritter.

Ellevill, offensiv kraft?!

Men nå som Sandviken har hentet stjernene fra Arna, er vel bortelaget favoritter?

– Ja, innrømmer Naalsund.

– Men jeg tror det blir en veldig jevn kamp. Jeg føler begge lag er i startfasen, med mange nye spillere og nye hovedtrenere. Begge to har et bra toppnivå, men vi er ustabile.

Ustabile er et godt ord: Kampen mellom Sandviken og Avaldsnes lørdag endte utrolig nok 6-4. Arna-Bjørnar tapte på sin side 0-1 i Oslo for et sterkt Vålerenga-lag – blant annet grunnet en dommertabbe.

Naalsund håper lørdagen viste en offensiv forløsning. Så gjelder det bare å knip igjen bak.

– Kennya (Cordner) har viser storform og har puttet fem mål nå, det er vi veldig glad for. Så har «Broch» (Maria Brochmann) spilt seg opp i form etter å ha vært borte i oppkjøringen. Hun blir bare bedre og bedre. Camilla (Ervik) også. Det er godt å se at de som skal score mål gjør det, smiler Naalsund.

Onsdag klokken 14.00 spiller Arna-Bjørnar mot Sandviken på Arna idrettspark. Kampen kan du se direkte på BA.no. Klokken 18.00 samme dag og sted spiller Arna-Bjørnars herrer 1. runde i cupen mot Brann.

Sandviken-spillere med Arna-Bjørnar-bakgrunn:

Lisa Naalsund – Syv sesonger.

Cecilie Kvamme - Syv sesonger

Ingrid Stenevik – Fem sesonger

Kristina Grøndal – Tre sesonger

Ingrid Ryland – Åtte sesonger

Maria Brochmann – Fem sesonger

Amalie Eikeland – Åtte sesonger

Benedicte Håland – Tre sesonger

Ingrid Altermark – To sesonger

Totalt antall sesonger: 48 sesonger.

Artikkeltags