Klaveness får jobben til Nils Johan Semb

Lise Klaveness, som for tiden er kommentator for NRK, blir direktør i NFF.

Lise Klaveness, som for tiden er kommentator for NRK, blir direktør i NFF. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lise Klaveness (37) fra Meland får toppjobb i Norges Fotballforbund.

DEL

Klaveness er ansatt som direktør for elitefotballavdelingen i Norges Fotballforbund. Hun starter i jobben 15. september. Etter at den tidligere toppfotballsjefen Nils Johan Semb gikk over til å bli sportssjef for A-landslaget, har fotballforbundet gjort enkelte justeringer i organisasjonen. Klaveness blir i praksis Sembs erstatter, men får direktørstilling.

– Lise er en naturlig leder. Hun har meget solid bakgrunn og en imponerende CV og erfaring. Systematisk, strukturert, målbevisst, energisk og sosial. En lagspiller, som også har god oversikt over og engasjement for utviklingen av norsk og internasjonal fotball, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding fra NFF.

Han er for tiden sykmeldt.

– Fotball er min første kjærlighet, og forholdet er lidenskapelig også i dag. Å få muligheten til å lede arbeidet med å utvikle våre beste kvinner og menn anser jeg som et enormt privilegium, sier Lise Klaveness.

Klaveness er jurist av utdannelse og jobber i dag som spesialrådgiver i Norges Bank. Hun har også mangeårig bakgrunn som advokat og har vært dommerfullmektig i Oslo tingrett.

Hun blir også den første norske kvinnelige kommentatoren under et herre-VM når hun sendes til Russland for NRK.

Klaveness spilte i Sandviken fra 1997-99, og i Bjørnar i 2000 før ferden gikk videre til Østlandet. Hun har 73 A-landskamper for Norge.

Nils Johan Semb i NFF.

Nils Johan Semb i NFF. Foto:

Artikkeltags