Landslagsspilleren med sjokk-overgang: Kommer hjem!

Tilbake! Ingrid Marie Spord har blitt en gjenganger på A-landslaget, og sikret seg proffkontrakt i den italienske storklubben Fiorentina. Nå har hun snudd på femøringen, og blir Sandviken-spiller.

Tilbake! Ingrid Marie Spord har blitt en gjenganger på A-landslaget, og sikret seg proffkontrakt i den italienske storklubben Fiorentina. Nå har hun snudd på femøringen, og blir Sandviken-spiller. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hun vant serien med LSK i fjor, og skrev proffkontrakt med Fiorentina i vinter. Så ringte en håpefull Alexander Straus.

DEL

Resultatet av den samtalen må være vinterens desidert mest overraskende overgang i norsk fotball: A-landslagsspilleren Ingrid Marie Spord gjør helomvending, og kommer hjem til Sandviken igjen.

Midtbanespilleren tar sikte på å skrive under en treårskontrakt med favorittklubben hennes. Mens Bergens to eliteserielag har sett den ene profilen etter den andre forsvinne øst og ut, er Spord-signeringen et aldri så lite sjokk.

  • Sandviken møter Trondheims Ørn fredag klokken 14.00. Se kampen direkte her. Arna-Bjørnar spiller mot Stabæk klokken 16.00.

Hadde klausul

– Ja, nå kjører jeg gjennom Tyskland, forteller Spord til BA.

Hun har satt seg bak rattet, med Bergen som siste stopp.

– Hvorfor i alle dager kommer du hjem igjen?

– Jeg har fått et godt tilbud fra Sandviken! Det har vært veldig fint i Italia, men ting skjer fort i fotballen. Avtalen jeg får med Sandviken gir meg muligheten til å være med på utviklingen i klubben. Det ser spennende ut. Jeg må ha noe å leve av etter fotballen også, og jeg får jobbe i markedsavdelingen. Jeg har også et eget firma som skal hjelpe folk med livsstilsendringer, forteller Spord, som nylig ble tatt ut i Martin Sjögrens A-landslagstropp igjen.

Vil ta gullet hem

Spord hadde en klausul i kontrakten med Fiorentina, og går vederlagsfritt til Sandviken. Hun avviser blankt at helomvendingen vitner om en mindre ambisiøs satsing på fotballkarrieren.

– Jeg samler på gull. Sandviken kan også ta gull, og det vil jeg gjerne være med på å gjøre en gang. Jeg vil bygge klubb og kultur. Og vinne gull. Punktum.

– Så det absolutt ikke uambisiøst! Jeg kommer tilbake for å bidra. Og jeg er bergenser. Ingenting hadde vært bedre enn å lykkes hjemme, sier Fyllingsdalen-jenten, som virkelig slo gjennom på Stemmemyren i 2015.

Sommeren 2016 ble hun kjøpt av LSK, og tok siden to seriegull på Østlandet før Fiorentina altså ble neste stopp. En kort periode ... Seks kamper og ett mål senere, sitter hun altså i en bil på vei nordover.

Bryter bergensk barriere

I Sandviken jubler man. Mens spesielt Arna-Bjørnar har eksportert landslagsspillere på rekke og rad ut av fylket og landet, har de ikke lyktes å få dem tilbake. Elise Thorsnes, som torsdag skrev under for amerikanske Utah Royals FC, var aktuell for arnabuene i fjor, men heller ikke da ble det napp.

– Dette er selvsagt hyggelig for oss. Ingrid har tro på tankene vi har, og at vi skal bygge opp dette på rett måte. Det er ikke gjort i en fei, men hun vil være med på det. Vi håper og tror at ting som dette kan sette oss på kartet, og at folk i Bergen ser at vi kan klare å få disse type spillere tilbake til byen igjen, sier hovedtrener i Sandviken, Alexander Straus.

Han har vært i samtaler med Spord i bare en ukes tid. Avtalen er ikke signert ennå, men Spord sier til BA at hun regner med å skrive under for tre år – en uvanlig lang kontrakt i kvinnenes eliteserie.

Se kamper direkte

Fredag spiller Sandviken – uten Spord – mot Trondheims Ørn. Klubben er i samtaler med en spiss, og håper å få henne på plass innen en uke. Da er stallen komplett. Spissen skal etter det BA forstår komme fra utlandet.

– Vi er ikke så opptatt av resultater i treningskampene. Vi skal spille fotball på en ny måte, og det er det jeg håper å se igjen her, sier Sandviken-trener Straus.

Arna-Bjørnar jakter også forsterkninger i utlandet, og er et stykke unna å være fullt forspent. Morten Røsslands mannskap spiller mot Stabæk fredag. Begge kampene ser du på BA.no.

– Vi kom ned natt til torsdag. Her er det fint vær, sol, fryd og gammen! Skriv at fotball er en fest, melder en smørblid Arna-Bjørnar-trener, Morten Røssland, når BA ringer.

– Det blir den første kampen vår. Vi har spilt mye mot gutter, og en kamp mot Åsane (0-0), men jeg synes ikke noen gir så gode indikatorer på hvor vi egentlig står. Det får vi nå. Jeg er selvsagt spent på det, sier Røssland.

Stabæk havnet på 3. plass i fjorårets serie.

Ingrid Marie Spord

Født: 12. juli 1994 (23 år).

Fra Fyllingsdalen. Midtbanespiller.

Karriere i toppfotballen: 22 kamper for Åsane (2012), 85 kamper og 10 mål for Sandviken (2013-2016), 38 kamper og 4 mål for LSK, 6 kamper og 1 mål for Fiorentina.

Har også spilt i Fyllingen og Voss.

15 A-landskamper for Norge, 3 for Norge U23.

Artikkeltags