– «The Double»?! Det er vel lov å drømme!

The Double? Nei, Maria Brochmann må le litt av BAs spørsmål. Det ville nok trener Patrik Hansson også gjort.

The Double? Nei, Maria Brochmann må le litt av BAs spørsmål. Det ville nok trener Patrik Hansson også gjort. Foto:

Sandviken ligger i hælene på LSK i serien. Onsdag kan de også komme et skritt nærmere ny cupfinale.

DEL

Både Arna-Bjørnar og Sandviken er i kvartfinalene i cupen. Mens arnabuene – som er i ferd med å finne formen igjen – skal møte Røa i Oslo, reiser fjorårets tapende cupfinalist Sandviken til Trondheim.

«Ørnene» ble beseiret 1-0 i helgen, akkurat samme sifre Sandviken også vant i det første seriemøtet i vår i Toppserien med. Maria Brochmann tror cupbataljen onsdag blir av det samme slaget: Tøff og jevn. Hun håper bare at kroppen holder!

Sengeliggende i to døgn

For trønderne var ikke nådige mot Sandvikens tårnhøye målmaskin, og ga henne en kraftig smell i ryggen.

– Jeg har ligget strak i sengen i to dager, men det begynner å bli bedre nå. Vi håper og tror at jeg blir kampklar, sier hun til BA tirsdag kveld.

I likhet med mange av de andre i dagens Sandviken-tropp opplevde ikke Brochmann cupfinalen i fjor, som endte med et 0-4-tap for LSK. Den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren har aldri vært i cupfinalen før.

– Det er mange her som ikke har opplevd det. Det er et stort mål for oss, og vi setter cupen høyt. En slik opplevelse ville betydd mye for alle her i klubben, sier 26-åringen.

– Mye må klaffe

Med gullkamp i serien også (Sandviken ligger ett poeng bak LSK, men har en kamp mer spilt), kan det snike seg inn et lite håp om det som utvilsomt ville vært en av de største skrellene i norsk fotball noen gang. «The Double» pleier tross alt å gå til Trondheim og Lillestrøm.

– Hehe, vi er ikke helt der ennå! Vi må ta en kamp av gangen. Vi har blitt en ganske liten tropp nå, og skal vi klare dét, må mye klaffe. Men det er lov å drømme, det kan vi gjøre, humrer Brochmann, som har åtte seriemål så langt i år.

Selvtillit i Arna?

Arna-Bjørnar har løftet seg flere hakk opp på tabellen, fra kvalikplassen de var på, med to strake seire. 2-0-seieren over Kolbotn i helgen bør gi etterlengtet selvtillit før cupmøtet med Røa. De andre kampene i kvartfinalene onsdag er Kolbotn mot LSK og Vålerenga mot Avaldsnes.

Artikkeltags