Her får de en sniktitt på Bergens nye storstue

Nytt: I går fikk Sandviken en omvisning på det nye stadionanlegget på Stemmemyren. Etter flere års kamp står stadionanlegget endelig ferdig. Søndag 		      blir anlegget offisielt åpnet, da Sandviken møter Medkila til toppseriekamp. Her ser vi Mette Hammersland (fra venstre), Marije Brummel, Marina Jensen og Camilla Ervik. Bak står idrettsbyråd 	  	     Pål Hafstad Thorsen.FOTO: MAGNE TURØY

Nytt: I går fikk Sandviken en omvisning på det nye stadionanlegget på Stemmemyren. Etter flere års kamp står stadionanlegget endelig ferdig. Søndag blir anlegget offisielt åpnet, da Sandviken møter Medkila til toppseriekamp. Her ser vi Mette Hammersland (fra venstre), Marije Brummel, Marina Jensen og Camilla Ervik. Bak står idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen.FOTO: MAGNE TURØY

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det er helt fantastisk. Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier Mette Hammersland om klubbens nye stadion.

DEL

– Fra 2009 har det vært inn og ut av budsjett, frem og tilbake, og jeg har vært glad og lei meg. Men nå er det her! jublet Hammersland etter omvisningen på Sandvikens nye stadionanlegg.

Hun er mangeårig ildsjel for norsk kvinnefotball, og er i dag styreleder i Sandviken Toppfotball. Spillerne på toppserielaget har tidligere måtte gå opp til en slitt garderobe i klubbhuset et par hundre meter ovenfor banen. Men nå har de omsider fått på plass et topp moderne stadionanlegg med alle fasiliteter ved hovedbanen.

– Det er spesielt, for jeg har vokst opp med Stemmemyren. Det ser profesjonelt ut, og jeg føler vi blir tatt mer på alvor. Vi trengte et ordentlig stadion, sier Sandviken-spiller Marina Jensen.

Stadionanlegget består av blant annet et kjøkken, VIP-rom og to mindre rom for speaker og arrangør i hovedetasjen. I kjelleren er det store, lyse garderober, et rom for dopingkontroller og vaske- og utstyrsrom for Sandviken og Varegg.

Saken fortsetter under bildet

Dette er garderoben Sandviken har brukt frem til nå.

Dette er garderoben Sandviken har brukt frem til nå.

Oppgradert for 65 mill.

Anlegget er bygget med utgangspunkt i lisenskravene for toppfotball kvinner, og har 310 sitteplasser under tak.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det er nesten så jeg må klype meg i armen. Dette er virkelig en drøm som går i oppfyllelse for alle jentene i Sandviken. Det gir motivasjon for alle frivillige til å jobbe videre, sier Hammersland.

I tillegg til stadionanlegget er det lagt kunstgress på den tidligere grusbanen ovenfor hovedbanen, fikset lys på tennisbanen og byttet kunstgress på hovedbanen. Til sammen har kommunen brukt omtrent 65 millioner på prosjektet, minus spillemidler.

– Et fantastisk stadion!

– Det er et fantastisk stadion. Det er et stadion tilrettelagt for toppfotball, men det er også en idrettspark som ivaretar bredden, sier idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen.

Han håper det nye stadionanlegget skal motivere de kvinnelige fotballspillerne i byen.

– Med Stemmemyren og Arna Stadion håper jeg vi har lagt så godt til rette for kvinnefotball at vi masseproduserer kvinnelige spillere til landslaget i fremtiden. Det trenger vi, sier Thorsen.

For spillerne er det også godt å kunne vende hjem til sin vante hjemmebane. På åtte kamper på Varden ble det fem tap og tre uavgjort.

Hjem: Sandviken-spillerne kan omsider vende hjem til sin vante hjemmebane etter et noe mislykket opphold på Varden.

Hjem: Sandviken-spillerne kan omsider vende hjem til sin vante hjemmebane etter et noe mislykket opphold på Varden. Foto:

Artikkeltags