Sandviken til cupfinale

Klepp v Sandviken.
Ajara Nchout of Sandviken and Karoline Bakke

Klepp v Sandviken. Ajara Nchout of Sandviken and Karoline Bakke Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang siden 1995 skal Sandviken spille cupfinale. Men det måtte ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til.

DEL

Verken Klepp eller Sandviken har vært i en cupfinale siden slutten av 90-tallet. Søndag hadde begge muligheten da de møttes i NM-semifinale.

Det var hjemmelaget Klepp som kom best i gang i regnværet på Jæren. Spiss Tameka Butt viste seg frem med et skudd allerede etter tre minutter, men Nora Gjøen fikk bokset ut til hjørnespark.

Sandviken tok ledelsen

Etter at mesteparten av spillet hadde foregått på Sandvikens banehalvdel de første minuttene, kom Kennya Cordner til en brukbar mulighet etter om lag åtte minutter. Skuddet gikk imidlertid rett på Klepp-målvakt Lindsey Burke Harris.

Ajara Njoya yppet seg med et langskudd etter 17 minutter. Ellers ble det etter hvert en jevn omgang mellom de to lagene som ligger plassert som nummer to og tre i Toppserien.

Like før halvtimen var passert, fikk Sandvikens spisspar vise hva de er gode for. Cordner lempet et høyt innlegg inn i boksen, der spisskollega Ajara var på plass. Angrepsspilleren vant duellen med målvakt Harris og fikk kriget ballen i mål med pannen. 1–0 til Sandviken!

Utligning på overtid

På overtid av 1. omgang måtte gjestene fra Bergen se at ledelsen tok slutt. Tameka Butt fikk til slutt pirket ballen i mål etter et hjørnespark, der verken Ingrid Marie Spord eller Gjøen klarte å klarere.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1–1.

Også den 2. omgangen startet Klepp best. Kennya Cordner fikk likevel en god mulighet da hun fikk gå alene mot mål ti minutter ut i omgangen. Cordner valgte å slå et innlegg som havnet på nettaket.

Ytterligere ti minutter senere fikk Cordner igjen en kjempemulighet foran mål. Men spissens skuddforsøk havnet høyt over mål.

Ekstraomganger

I 72. minutt kom Klepps Hege Hansen med skremmeskudd da hun dundret til fra høyrekanten og traff stengene til Gjøen.

Resten av omgangen ble av det jevne slaget, med sjanser til begge lag. Likevel var det ingen av lagene som klarte å putte ballen i mål, og dermed var det duket for ekstraomganger på Klepp stadion!

Første ekstraomgang ble en jevn krig mellom de to sekstenmeterne. Gjøen vartet opp med noen meget viktige redninger, men ellers uteble de store sjansene.

Hjemmelaget presset på mot slutten av andre ekstraomgang, men både Stine Hovland og June Hammersland fikk feid unna gang på gang. Minuttet før slutt fikk Klepp en kjempesjanse, men ballen endte til slutt hos Gjøen, som hadde full kontroll.

Kampfakta

Straffesparkkonkurranse

120 minutter var ikke nok for å komme frem til en cupfinalist på Jæren, og det måtte til slutt straffesparkkonkurranse til for å avgjøre det hele:

Innbytter Tatiana Matveeva gikk først frem for å ta straffe. Skuddet plasserte hun lavt nede til venstre, og Harris reddet. Men også Klepps første straffeskytter, Zaneta Wyne bommet på sin straffe da ballen havnet i stengene og gikk ut igjen.

Deretter var det duket for Marije Brummel, som satte straffen sikkert nede i høyre hjørne. Klepps Tameka Butt bommet også på sin straffe da den havnet midt i mål og i grei høyde for Gjøen.

Da Ajara også traff på sin straffe, begynte det å se lyst ut for Sandviken.

Kirsty Lee Yallop traff imidlertid på sin straffe, mens Amanda Perez skjøt utenfor. Da vertenes McKenzie Marie Berryhills straffe også gikk til side for stengene, kunne Ingrid Marie Spord avgjøre det hele.

Spord gikk rolig frem og dunket straffen sikkert opp i høyre hjørnet.

Etter en lang og nervepirrende kamp på Jæren, kunne Sandviken til slutt bryte ut i jubel!

Artikkeltags