Se slaget om Sandviken på BA

Både Ivar Svendal Aase (t.v.) og Bo-Tallak Slengesol Balgobin har spilt det meste av sine fotballkarrierer for henholdsvis Sandviken og Varegg uten å spille mot hverandre på A-lagsnivå. Nå skjer det, og det blir hett!  FOTO: Bernt-Erik Haaland

Både Ivar Svendal Aase (t.v.) og Bo-Tallak Slengesol Balgobin har spilt det meste av sine fotballkarrierer for henholdsvis Sandviken og Varegg uten å spille mot hverandre på A-lagsnivå. Nå skjer det, og det blir hett! FOTO: Bernt-Erik Haaland

Vareggs Bo-Tallak Slengesol Balgobin fyrer opp stemningen før «slaget om Sandviken»: Han har tenkt å ødelegge naboens opprykk!

DEL

STEMMEMYREN: Balgobin startet som liten gutt Varegg. Han ble værende gjennom et mer enn turbulent fjorår, og er nesten overtent før lokaloppgjøret mot Sandviken lørdag.

– Vi skal faen meg blø for drakten på lørdag, det skal jeg sørge for, sier han.

Han vet godt at en seier kan bidra til at Sandviken ikke får de nødvendige poengene til opprykk.

– Det hadde vært deilig. Jeg håper vi spiller i samme divisjon neste år også, gliser han.

Kampen kan du ser på BA.no lørdag kl. 15.00!

Varegg rundt omkring

Det er Sandviken som opprinnelig hører hjemme på Stemmemyren. Varegg har blitt sendt litt rundt omkring i mangelen på egen elleverbane. Men banedelingen fungerer bra, treerne og spillerne er så absolutt på talefot når de møtes.

Men uansett vil det bety mye å komme på trening mandag med tre poeng i bagasjen, når man nå engang deler bane med det fienden.

Rollebytte

Varegg rykket ned i fjor og har startet tilværelsen i 4. divisjon litt variabelt. Sandviken satser på opprykk og kniver med Lyngbø om 1.-plassen på tabellen.

Sandviken må derfor tåle et favorittstempel til lørdagens lokaloppgjør.

– Vi er jo i en helt annen situasjon enn Varegg. Vi har bygget kontinuitet over tid, det er nok fordelen vår, sier Magne Nilsen, trener for Sandviken.

Han er fra Skien og kjenner ikke på kampens nerve på samme måte som de lokale spillerne og trenere. Men:

– Det er umulig å komme unna at denne kampen er ekstra spesiell. Vi gleder oss, sier han.

Hans motpart Frank Hellevik tok over et fortapt Varegg i fjor sommer og startet gjenoppbyggingen etter en turbulent tid for klubbens A-lag.

– Vi har hentet mange spillere fra 5.-, 6.- og 7. divisjon som ønsker å spille i Varegg. Det er mye fart og spennende spillere her som har lyst å bli gode. Vi trenger mer tid til å bygge relasjoner, men det begynner det å se bra ut allerede, sier Hellevik.

Varegg har de siste ti årene vært det beste laget av de to. Nå er rollene byttet om.

– Det blir gøy å være underdog, det liker vi. Sandviken har kommet lenger enn oss, men det betyr ikke at de vinner i en enkeltkamp, påpeker han.

Stor prestisje

Ivar Svendal Aase har vokst opp et steinkast fra Stemmemyren og vet hva lørdagens oppgjør betyr.

– Det blir blytungt å komme her og tape mot Varegg. Det kan vi ikke la skje. Det er stor prestisje i å være best i Sandviken, sier midtbanespilleren.

Kampen kan du ser på BA.no lørdag kl. 15!

Artikkeltags