Syv lokale spillere på landslaget

– Maren Mjelde (bildet) og Maria Thorisdottir har slitt med skader, men de er med. Det er viktig for oss, sier landslagstrener Martin Sjögren.

– Maren Mjelde (bildet) og Maria Thorisdottir har slitt med skader, men de er med. Det er viktig for oss, sier landslagstrener Martin Sjögren. Foto:

Av

Maren Mjelde har slitt med skader, men er med i den norske landslagstroppen. Det er også seks andre lokale spillere.

DEL

Norge skal spille tre kamper under oppholdet i Algarve. Danmark venter 27. februar og Kina 1. mars, før turneringen avsluttes med en plasseringskamp 6. mars.

Onsdag presenterte landslagssjef Sjögren sine utvalgte. Den inneholdt flere navn som av ulike årsaker ikke har figurert i de foregående troppene.

– Vi har noen spillere tilbake i troppen. Maren Mjelde og Maria Thorisdottir har slitt med skader, men de er med. Det er viktig for oss. I tillegg er Isabell Herlovsen med igjen. Frida Maanum er tilbake etter en skadeperiode, og det samme med Ingrid Moe Wold. Vi har litt restriksjoner på spilletid, men har en god dialog med klubbene, sier Sjögren.

Syv lokale spillere

Til sammen er det syv lokale spillere i den norske troppen: Maren Mjelde (Chelsea), Cecilie Redisch Kvamme (Sandviken), Stine Hovland (Sandviken), Kristine Minde (Wolfsburg), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Amalie Eikeland (Sandviken) og Emilie Nautnes (Arna-Bjørnar).

Chelsea-proffene Mjelde og Thorisdottir har vært ute i lengre tid med skader. Sistnevnte har slitt med ettervirkningene av en hjernerystelse.

Kristine Minde er selvskreven på det norske landslaget.

Kristine Minde er selvskreven på det norske landslaget. Foto:

Isabell Herlovsen har på sin side vært involvert i en opphetet krangel med Vålerenga-ledelsen. Den ble nylig skrinlagt ved at måltyven ble lånt ut til toppseriekollega Kolbotn.

Tidligere år har det vært fire kamper under Algarve Cup. Denne gangen er det kun tre.

– Møter god motstand!

– Sammen med arrangørene har vi valgt å gå fra fire til tre kamper. Vi tror vi kan få mer ut av samlingen med lengre periode mellom kampene, sier landslagssjef Sjögren.

Han ser fram til tøffe tester for de norske jentene.

– Vi møter god motstand, med Danmark først og så Kina. Kina minner litt om Sør-Korea og blir en viktig del av VM-forberedelsene. Vi hadde en veldig god samling på La Manga. Nå blir det viktig å fortsette på samme måte og ta neste steg i VM-forberedelsene. Alt handler nå om å være best mulig i VM til sommeren, avslutter Sjögren.

Den norske Algarve-troppen ser slik ut:

Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Aurora Mikalsen (Kolbotn), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maria Thorisdottir (Chelsea), Maren Mjelde (Chelsea), Kristine Leine (Røa), Cecilie Redisch Kvamme (Sandviken), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Stine Hovland (Sandviken), Kristine Minde (Wolfsburg), Ingrid Syrstad Engen (LSK Kvinner), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Vilde Bøe Risa (Kopparbergs/Göteborg), Emilie Bosshard Haavi (LSK Kvinner), Karina Sævik (Kolbotn), Frida Maanum (Linköping), Amalie Eikeland (Sandviken), Therese Sessy Åsland (LSK Kvinner), Guro Reiten (LSK Kvinner), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Lisa-Marie Karlseng Utland (Rosengård), Emilie Nautnes (Arna-Bjørnar), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

Artikkeltags