Det var en halvtime ut i Toppserie-kampen mot Trondheims-Ørn forrige søndag at Straus sparket en flaske, og ble bortvist fra benken.

Sandviken-treneren ble forbannet på eget lag da de lagde et straffespark, og langet ut et spark mot nærmeste gjenstand.

Straus la seg flat etter kampen, men fikk ingen nåde av den grunn. Treneren er ilagt to kampers karantene. Den éne fordi han ble bortvist, men han får én kamp ekstra fordi han ifølge dommeren ropte instrukser til spillerne fra tribunen.

Mister toppkamper

Det betyr at Sandviken må klare seg uten sin trener i helgens lokaloppgjøret mot Arna-Bjørnar. I tillegg ryker hjemmekampen mot Avaldsnes.

Straus tok bortvisningen som en mann, og beveget seg opp på tribunen uten å lage oppstyr. Men før pause sto han på tribunen, og ga laget noe dommerteamet oppfattet som instrukser. Det er i så fall et brudd på §4-4 (1) i reglementet til Norges fotballforbund.

Straus er uenig i vurderingen.

– Jeg ga ingen taktiske instrukser. Det var rop som «kom igjen», og «kom dere tilbake». Rop man vanligvis hører fra de som sitter på tribunen, sier Straus til BA.

 

– Som jeg sa etter kampen: Dommeren var sikkert i sin fulle rett til å vise meg bort. Jeg gikk over streken, og har beklaget det. Da må det gå an å vise litt skjønn, sier treneren, som hevder han aldri tidligere har fått «påpakning» for sin oppførsel på benken.

2. omgang mot Trondheims-Ørn fulgte Straus fra VIP-lokalet på Stemmemyren. Sandviken vant for øvrig kampen 3-1.

Hørte kun på dommeren

Andreas Ringstad i disiplinærutvalget forteller til BA at de kun tok utgangspunkt i rapporten fra dommerteamet, ettersom de ikke mottok en forklaring fra Alexander Straus.

– Det sto skrevet i dommerrapporten, og i en utfyllende rapport fra fjerdedommer, at Alexander Straus ved gjentatte anledninger ga instruker til laget etter å ha blitt utvist, sier Ringstad om hvorfor de ga Straus to kamper i stedet for én, som er det vanlige dersom man blir vist vekk fra benken.

Kan anke fredag

– Vi har ikke fått en uttalelse fra Sandviken, så rapportene fra dommerne er det eneste utvalget har kunne basere sin avgjørelse på, fortsetter Ringstad.

Sandviken har fredagen på seg til å anke dommen. Da skal i så fall saken opp til ny behandling i ankeutvalget.

– Om de ikke er enige i avgjørelsen, kan de vurdere å anke, sier Ringstad.

– Vi har ikke bestemt oss for om vi skal anke eller ikke, sier Straus.