Acosta ble snakkis da Brann tapte i Tromsø

  Brann tapte mot Tromsø på Alfheim.

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Brann leverte en god 1. omgang, men var aldri i nærheten i de siste 45 minuttene. Det var ikke sesongens andre Brann-tap som var snakkisen etter kampen.

  DEL

  – Acosta slår meg i fjeset med albuen, og det er helt bevisst. Han burde vært utvist, sier Tromsøs matchvinner Sofien Moussa til BA.

  Situasjonen Tromsø-spissen snakker om skjedde like før pause. Verken han eller Brann-stopper Bismar Acosta var i nærheten av ballen, men plutselig falt Moussa til kunstgresset. TV-reprisene viser at det kan se ut som om Acosta traff Moussa i ansiktet med albuen.

  Moussa mener at det var helt bevisst, og sa akkurat hva han mente om Brann-spillerens oppførsel til pressen etter kamp.

  Acosta nektet å snakke

  Bismar Acosta derimot, nektet å snakke med pressen. Først prøvde mediesjef i Brann, Gorm Natlandsmyr å få costaricaneren i tale, men fikk nei. BA og BT prøvde igjen da stopperen var på vei inn i spillerbussen, men ble høflig avvist.

  – Brann-spillerne prøvde å provosere meg hele veien, men jeg holdt meg rolig, sier tunisieren.

  Acosta fikk senere i kampen gult kort etter å ha klippet ned sin rival med en saftig sklitakling.

  – Dette er fotball. Det er ingen onde følelser nå etterpå. Men han skulle vært utvist. Det er ikke bra. Det er ikke fotball. Det er mer karate, sier Moussa.

  Acostas stopperkollega Vadim Demidov sier følgende om duellen.

  – Jeg så ikke episoden, men Moussa er vel en type som enten blir utvist selv eller får andre utvist. Det er sånn fotballen er. Ingenting å snakke om nå.

  Tromsøs Runar Espejord i duell med Bismar Acosta.

  Tromsøs Runar Espejord i duell med Bismar Acosta. Foto:

  Dommer Tommy Skjerven hadde ingen formening om episoden i går kveld.

  – En grisespiller

  I TV2s fotballstudio var Acostas tidligere lagkamerat, nå fotballekspert for kanalen, Jesper Mathisen, enig med Sofien Moussa.

  – Bismar Acosta er en meget god midtstopper, men kan også være en grisespiller. Man ser på bildene at det er helt tydelig at Acosta gjør noe han ikke skal gjøre, var dommen fra den tidligere Start-spilleren.

  – Acosta er den beste midtstopperen jeg har spilt sammen med, men han har gjort sånne ting som det her i kampen hvor også jeg har spilt. Han har det i seg, og når han møter spisser som er litt samme type som han selv da kan det koke over, fortalte Mathisen.

  Tromsø åpnet best

  Tromsø åpnet kampen klart best hjemme på solfylte Alfheim, og fikk en pangstart på oppgjøret da den tunisiske kraftspissen Sofien Moussa vant brytekampen med Ruben Kristiansen og sendte «Gutan» i føringen allerede etter seks minutter.

  Brann klarte å riste av seg åpningssjokket, og kom mer og mer inn i kampen utover i omgangen. Men de store sjansene uteble, selv om både Amin Nouri, Erik Huseklepp og Mads Hvilsom alle kom til brukbare innleggsmuligheter.

  Børsen: Bare to får godkjent (BA+)

  Sjekk også: Huseklepp skuffet over pause-exit (BA+)

  Acosta nærme

  Bismar Acosta skallet inn et hjørnespark mot Sogndal forrige helg og var nære med å score igjen halvtimen ut i oppgjøret. Costaricaneren knuste Christian Landu Landu i luften, men headingen gikk like utenfor.

  Brann hadde initiativet i lange perioder etter scoringen og frem til pause, men Tromsø, som hadde sluppet inn tolv mål på sine siste tre kamper, opptrådte meget ryddig og godt i egen boks de gangene bortelaget prøvde seg.

  Aron Sigurdarson scoret på frispark mot Brann i generalprøven i mars og var nære ved å gjøre det igjen på overtid i 1. omgang, men Piotr Leciejewski reddet mesterlig.

  Det var det siste som skjedde i første halvdel, og Brann gikk til pause ett mål bak.

  TILs Sofien Moussa sørget for Brann-tap i Nordens Paris.

  TILs Sofien Moussa sørget for Brann-tap i Nordens Paris. Foto:

  Lite finspill

  – Det har vært to dårlige lag der ute. Ingen finspilt fotballkamp, konkluderte Brann-kaptein Vadim Demidov i pauseintervjuet med TV2.

  – Vi må skjerpe oss. Vi må begynne å vinne dueller og plukke opp andreballene. Vi har et bedre lag enn Tromsø, så klarer vi det skal vi klare å snu dette, fortsatte kapteinen.

  Lars Arne Nilsen plukket av Jakob Orlov og Erik Huseklepp i pausen og satte innpå Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp i jakten på utligning.

  – Vi må få mer bevegelse og høyere tempo utpå der. Det er en jevn kamp, så alt kan skje, sa Brann-treneren til TV2 like før 2. omgang ble sparket i gang.

  Tromsø best

  Akkurat som i 1. omgang, startet Tromsø også den andre best. Magnus Andersen satte Piotr Leciejewski på prøve umiddelbart. Skuddet fra 18 meter var hardt, men rett på Branns sisteskanse som slo ballen til hjørnespark.

  Hjemmelaget fortsatte kjøret. Både Magnar Ødegaard og Mikael Norø Ingebrigtsen hadde vær sin mulighet til å doble ledelsen, men Leciejewski reddet frisparkforsøket til Ødegaard og Sivert Heltne Nilsen gjorde viste hvor viktig han er i Branns defensive spill da han hindre at Ingebrigtsen kom først på innlegget fra Sofien Moussa.

  Med 20 minutter igjen på klokken satte Lars Arne Nilsen, som ikke hadde fått nevneverdig uttelling for sine to første bytter, innpå Azar Karadas. Men selv med musklene til Karadas på topp klarte ikke Brann å skape noe trykk mot Tromsø målet.

  Siste mulighet

  Brann klarte ikke skape noe før i siste minutt av ordinær tid. Litt ut av intet kom det et innlegg som Azar Karadas nådde først. Headingen hadde retning lengste hjørne, men Gudmund Taksdal Kongshavn i Tromsø-buret vartet opp med en strålende enhåndsredning.

  Kampfakta

  Tromsø – Brann 1-0 (1-0)

  Alfheim. Eliteserien fotball, menn. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gult kort: Aron Sigurdarson og Kent-Are Antonsen, Tromsø. Mads Hvilsom og Bismar Acosta, Brann.

  1-0: Sofien Moussa (6)

  Tromsø (4-4-1-1): Gudmund Taksdal Kongshavn - Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen - Magnus Andersen, Christian Landu Landu, Jonas Johansen, Aron Sigurdarson (Mikael Ingebrigtsen fra 63) - Runar Espejord (Thomas Lehne Olsen 70) - Sofien Moussa (Jostein Gundersen fra 86).

  Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Bismar Acosta, Vadim Demidov, Ruben Kristiansen - Daniel Braaten, Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen - Erik Huseklepp (Kristoffer Larsen fra 46), Jakob Orlov (Steffen Lie Skålevik fra 46), Mads Hvilsom (Azar Karadas fra 70).

  Nærmere kom aldri de for anledningen svartkledde bergenserne, og kampen ebbet ut med 1-0-seier til Tromsø. 

  – Skal ikke skje

  Lars Arne Nilsen var naturligvis en skuffet mann etter tapet i Tromsø. Han mener laget aldri klarte å finne flyten på kunstgresset på Alfheim.

  – Vi kom under 1-0 tidlig, og da ble det vanskelig. Vi klarte aldri å finne flyten. Det var noe bra, men vi fikk ikke med oss noe, sier Brann-treneren til BA etter kampslutt.

  Nilsen var lite fornøyd med situasjonen som avgjorde kampen. Øyeblikket da Sofien Moussa sendte Tromsø i føringen allerede etter seks minutter.

  – Det skal ikke skje. Det er markeringssvikt og en personlig feil.

  Hjalp ikke

  Lars Arne Nilsen endte opp med å bytte ut hele Branns angrepstreer. I tur og orden ble Jakob Orlov, Erik Huseklepp og Mads Hvilsom byttet ut, og erstattet med Steffen Lie Skålevik, Kristoffer Larsen og Azar Karadas.

  Men treneren erkjenner at byttene hjalp lite.

  – Jeg synes vi fikk et trykk på dem (Tromsø) på slutten, hvor vi skapte tre bra muligheter, men ellers fikk vi ikke særlig mye ut av de grepene vi gjorde, erkjenner Nilsen.

  Artikkeltags