Gå til sidens hovedinnhold

Brann-floppen har gjort comeback

Artikkelen er over 6 år gammel

Runar Normann (37) er tilbake i norsk fotball etter syv år på sidelinjen.

37-åringen rakk aldri å imponere på banen for Brann da han kom til klubben før 2003-sesongen. Dagen før 16. mai-kampen på Stadion mot Odd valgte han rett og slett å si opp kontrakten sin med rødtrøyene. Det har gjort at mange Brann-fans aldri har glemt ham likevel.

Grunnen var at daværende trener, Mons Ivar Mjelde, hadde utelatt ham fra startoppstillingen.

Tilbake i Harstad

– Jeg sa at jeg kom til å slutte dersom han plasserte meg på benken igjen, og det gjorde han.  Jeg kommer ikke tilbake verken på trening eller i kamp, fortalte Normann den gangen.

Normann var hentet fra Coventry, og hadde tidligere spilt for Lillestrøm. Etter at han sa opp i Brann måtte Normann gå et år før han fikk signere en ny proffkontrakt. Siden spilte han både for Vålerenga, Tromsø og Tromsdalen på øverste og nest øverste nivå.

Det er gått syv år siden Normann sist spilt en kamp norsk fotball, men sist helg var han tilbake for 2. divisjonslaget Harstad, som slo Holmen 3-0 borte.

Har troen og motivasjonen

– Jeg er alltid motivert for å gjøre en innsats for HIL. Jeg både ønsker og håper jeg kan bidra for klubben. Det er fortsatt moro å spille fotball selv om jeg nå er i mitt 38. år. Jeg har trent rolig, men godt, i sommer og har enda en stund før jeg kan si at jeg er i toppform. Men går det like bra i ukene som kommer er jeg klar til å spille hvor som helst på banen treneren ønsker å bruke meg, sier Runar Normann til Harstad Tidende.

37-åringen har brukt de siste ukene for å trene seg opp for å kunne bidra for klubben, og det tror treneren at mannen, som ble kåret til "Årets kødd" i 2003 av BA, kommer til å gjøre.

– Runar er god nok til å spille på dette nivået. Han har helt klart ferdigheter vi behøver i laget. Når han får opp pust og de tingene der, kan han bli en viktig spiller for oss utpå høsten, sier Harstad-trener Stian Johnsen til iTromsø.