Brann henter tidligere Rosenborg-trener

Roger Naustan er hentet til Bergen for å gjøre det samme han gjorde i Rosenborg: Utvikle toppspillere.

Roger Naustan er hentet til Bergen for å gjøre det samme han gjorde i Rosenborg: Utvikle toppspillere. Foto:

Roger Naustan tar over Branns rekruttlag i 3. divisjon.

DEL

Morten Kalvenes sa takk for seg etter 2018-sesongen, der han trente Branns beste juniorer til en midtplassering i 3. divisjon. Han skal nå være assistenttrener i Bodø/Glimt under bergenseren Kjetil Knutsen.

Inn i hans plass i Brann kommer Roger Naustan (37), melder Brann fredag morgen. I fjor trente han Levanger, men trønderne rykket ned til 2. divisjon etter en turbulent periode. Men Naustan er først og fremst kjent for sin mangeårige innsats som trener i Rosenborgs akademi.

På Lerkendal har han blant annet trent opp spillere som Ole Selnæs (AS Saint-Étienne), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Alexander Sørloth (Crystal Palace) og Markus Henriksen (Hull City), skriver Brann på sine hjemmesider.

– Nå ønsket jeg å gjøre noe helt nytt. Det blir spennende å dra til en ny plass, en stor klubb der jeg kan få – og gi – nye impulser. Jeg vet hva jeg går til på grunn av alle årene i Rosenborg, men samtidig er dette noe nytt, forteller den nye Brann 2-treneren.

– Det er svært gledelig å få Naustan inn som hovedtrener i Brann 2-gruppen. Han har en meget relevant bakgrunn og utdanning for jobben og menneskelige egenskaper som er rett for oss, sier faglig leder for Brann-Akademiet, Magni Fannberg, overfor Sportsklubbens hjemmesider.

Artikkeltags