Brann imponerte på Stadion

  Av , og
  Artikkelen er over 2 år gammel

  Brann imponerte og vant fullt fortjent mot Bodø/Glimt.

  DEL

  Brann – Bodø/Glimt 1-0:

  Brann gjorde to forandringer etter seieren mot Aalesund for en uke siden. Mads Hvilsom forsvant til og med ut av troppen, mens Remi Johansen ble plassert på benken. Inn kom Deyver Vega og Jakob Orlov.

  Det betydde at Daniel Braaten ble flyttet ned i en indreløperrolle fra start, mens Vega tok plass på høyrevingen. Det skulle funke, for Vega og Braaten var et konstant våpen fra Brann.

  De første 45 minuttene var rett og slett forrykende av Brann.

  Iskald Orlov

  Det hele startet allerede etter ni minutter. Jakob Orlov var rasende da han ble vraket fra troppen mot Aalesund for en uke side. Mot Bodø/Glimt brukte han kun ni minutter på å vise at han bør være en heftig startkandidat også i fremtiden.

  Amin Nouri slo en litt løs pasning mot Jakob Orlov. Glimt-forsvarer Martin Bjørnbak bommet fullstendig på ballen, og det som i utgangspunktet så ut som en ufarlig pasning, sendte Branns svenske alene med tidligere Brann-keeper Hannes Halldorsson.

  Orlov var iskald og trillet ballen mellom beina på islendingen og i nettet foran Bataljonen.

  Brann – Bodø/Glimt 1-0 (1-0)

  Eliteserien fotball menn. Brann Stadion, 11.886 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand. Ingen kort.

  1-0: Jakob Orlov (9).

  Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen (Remi Johansen fra 76.), Sivert Heltne Nilsen, Deyver Vega (Kristoffer Larsen fra 78.) – Daniel Braaten, Jakob Orlov, Erik Huseklepp (Steffen Lie Skålevik fra 68.).

  Bodø/Glimt (4-3-3): Hannes Thór Halldórsson – Thomas Jacobsen, Brede Moe (Ulrik Saltnes fra 46.), Martin Bjørnbak, Emil Jonassen – Henrik Furebotn, Ruslan Babenko, Mathias Normann (Patrick Berg fra 84.) – Milan Jevtovic, Fitim Azemi (William Arne Hanssen fra 84.), Trond Olsen.

  Det var forløsningen Brann trengte, for resten av omgangen ble det sulteforede Brann-publikumet vitne til festspill av Brann. I hovedrollene: Daniel Braaten og Deyver Vega. Angrep etter angrep ble rullet opp med den største selvfølgelighet, og stemningen på tribunen var svært god i solskinnet. Plutselig var den skjøre og livredd nedrykksgjengen byttet ut med rødtrøyer med selvtillit og ro.

  Burde ledet mer til pause

  Det eneste som uteble var målene. Amin Nouri, Jakob Orlov og Deyver Vega var alle svært nære å øke ledelsen, men Glimt hang i tauene det de klarte. Nordlendingene som ledet serien før søndagens kamp, skapte ikke noe som helst de første 45 minuttene.

  Dermed gikk Brann til pause som serieleder, og det er trolig flere år siden de 11 886 fremmøtte bergensere hadde det så gøy i en 1. omgang på Stadion.

  På 1-0 var likevel spenning fortsatt stor. Det var Brann som skapte de største sjansene i åpningen av den 2. omgangen også, men Glimt kom mer og mer i kampen etter hvert.

  Jakob Orlov jubler med Erik Huseklepp.

  Jakob Orlov jubler med Erik Huseklepp. Foto:

  To praktredninger av Leciejewski

  De 20 første minuttene av 2. omgangen var sjansefattig og et aldri så lite antiklimaks etter den gode 1. omgangen.

  Det var på Branns høyreside det meste skjedde offensivt, mens venstresiden med Erik Huseklepp var veldig anonym. Etter 67 minutter ble Huseklepp erstattet av Steffen Lie Skålevik. 

  Med 20 minutter igjen å spille kom Glimts første sjanse – og den var gedigen. Ruben Kristiansen klønet det til, og forærte Milan Jevtovic ballen. Upresset fra ti meter fikk han ladet kanon, men Piotr Leciejewski vartet opp med en kampavgjørende redning.

  Det virket nesten som Glimt-sjansen gjorde kampens spiller, Daniel Braaten forbannet, for like etter tok den tidligere landslagsspilleren affære. Med stor besluttsomhet satte han fart midt i banen og avanserte over hele Glimt banehalvdel. Fra litt skrå vinkel, og 20 meter fra målet, smalt han til. Markkryperen snek seg like til side for mål.

  Glimts Trond Olsen har for vane å score på Stadion, og etter 76 minutter var det kun en svært god Piotr Leciejewski som hindret ham i å utligne. Glimt spilte seg forbi Kristiansen på Branns venstreside. Jevtovic slo et perfekt innlegg på bakerste til Olsen. Olsen ventet ut det som var av forsvarere og brente til fra fem meter, bare for å se at Branns polske sisteskanse lå der og ventet på ballen. Fantastisk redning av Leciejewski.

  Remi Johansen erstattet etter hvert Fredrik Haugen, mens Deyver Vega ble klappet av banen med 15 minutter å spille. Inn kom Kristoffer Larsen.

  Inntok tabelltoppen

  På dette tidspunktet sto virkelig kampen og vippet, der Glimt jaktet en utligning, mens Brann satset på kontringer.

  Brann holdt ut og vant fullt fortjent 1-0. Kampen burde vært avgjort etter 1. omgang, men da 2-0-målet aldri kom, fikk Glimt til slutt to store sjanser til å utligning. Da var Piotr Leciejewski god å ha.

  Med seieren klatret Brann opp forbi Glimt på tabelltopp like etter ta kampen var ferdigspilt, men senere søndag kveld er det fire lag som har muligheten til å gå forbi Brann. Men akkurat det er det neppe noen om bryr seg om søndag. Åtte poeng på fire kamper i comebacket i eliteserien – og festspillet som ble fremvist i 1. omgang – bør være mer enn nok å kose seg med for bergenserne for en stund.

  Lars Arne Nilsen strålte

  Lars Arne Nilsen virket storfornøyd etter matchen.

  – Det er deilig! Det er ennå tidlig i sesongen. Vi må utnytte at de gode lagene ikke er kommet i gang, og er strålende fornøyde med dette, sier han til TV2.

  – Jeg synes vi vinner fortjent. Det var en bra kamp!

  Om Jakob Orlov, som han vraket sist, sier han følgende:

  – Jakob er en fantastisk spiller i boks. Vi har jobbet lenge med å få spilt han god, og får vi med backer, kanter og indreløpere der de skal være, er han farlig. Vi har mange gode spisser, men Jakob er alltid aktuell for laget.

  Orlov selv strålte også, med krampe i begge beina.

  – Dette var "kul"! Alle mann gjør en god jobb i 95 minutter, sier han.

  Artikkeltags