Brann-perler sikret etterlengtet seier

Ruben Yttergård Jenssen scoret, med hjelp fra Ruben Kristiansen, i Branns 3-1-seier.

Ruben Yttergård Jenssen scoret, med hjelp fra Ruben Kristiansen, i Branns 3-1-seier. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann slo Lillestrøm 3-1 på Østlandet med nye spillere, ny formasjon – og ny glød!

DEL

Brann stilte til start uten noen av deres mer offensive spillere. Tekniske gutter som Gilbert Koomson (benket), Daouda Bamba og Veton Berisha (karantene) var ute av laget. Opp på topp kom Kristoffer Barmen, med støtte fra Petter Strand i en slags 5-3-1-1-formasjon.

Og med det i mente, forventet få fyrverkeri fra rødtrøyene. Starten av kampen var også som forventet. Mange dueller og få muligheter. Men så fikset nevnte Strand frispark til Brann like utenfor feltet. Han tok ansvar selv. Ballen gikk via et Lillestrøm-hode i muren og inn i venstrehjørnet til side for en utspilt Marko Matic. Tolv minutter 1–0 til Brann!

Brann-gleden var kortvarig. Snaut ti minutter senere fikk høyrebacken Simen Rafn all tid i verden til å lade kanonkulen. Han er langt ifra noen målmaskin, men treffet var perfekt, og suste inn i nærmeste hjørne.

Skulle hatt rødt?

Det ble etter hvert en hendelsesrik 1. omgang. For etter noen halvsjanser signert Strand, Barmen og Ruben Yttergård Jenssen, fikk sistnevnte til slutt en stor mulighet. Han rullet selv i gang en kontring etter at Vito Wormgoor vant ballen, og sendte den ut til den nordnorske kompanjongen Ruben Kristiansen på venstresiden. Backen la inn, men rett i klypene på Maric. LSK-målvakten klarte å fomle den ut i beina på Jenssen, som takket og bukket for muligheten og satte 2–1 etter drøye halvtimen spilt.

Klovneriene til Maric var ikke over. Da han skulle sparke ut ballen fra midt på egen banehalvdel, tuppet han kulen med feil bein og falt. Barmen vant ballen, men Maric hev seg etter ballen med hendene. Keeper-refleks eller ei, det hadde han selvsagt ikke lov til langt utenfor eget felt. Oddvar Moen flekket opp det gule kortet med én gang, til Brann-spillernes enorme fortvilelse. Det stå dermed 1–2 på Åråsen til pause, og fortsatt med elleve mot elleve.

Perle fra Færøyene

Brann slapp ikke gjestene mye til, og det så derfor svært lyst ut da Gilli Rólantsson fikk drømmetreff i det 51. minutt. Færøyingen har hatt et usedvanlig tungt år, men så ut som en hans beste «jeg» da han dro seg inn i feltet, parkerte Rafn og dundret ballen i motsatt hjørne til 3–1.

Minuttet etterpå fikk Lillestrøm nettkjenning, men målet ble korrekt avblåst for offside. Aune Heggebø fikk så sin eliteseriedebut da han kom inn for Amer Ordagic.

Det skjedde ikke all verdens den neste tiden. For Brann lå kompakt og behagelig i en 5-4-1-ramme uten ball, og Lillestrøm slet med finne veier gjennom. Med kvarteret igjen å spille skulle man i det minste få litt temperatur, da en rekke tøffe dueller kom. Det gikk verst utover Rólantsson, som fikk et hardt spark i hodet da han klarerte med en heading. Færøyingen måtte gå fortumlet av banen.

På tampen skapte Lillestrøm en gigantmulighet, men det ble med det. Brann vant 3-1, i en noe merkelig fotballkamp på Åråsen – stappfull av tilfeldigheter og et par rare situasjoner.

Artikkeltags