Brann rotet det til igjen

Brann rotet det til i sluttminuttene

Brann rotet det til i sluttminuttene Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Spilte 2-2 hjemme mot Shamrock Rovers, som dermed har et godt utgangspunkt før hjemmekampen sin mot Brann 18. juli.

DEL

En smått utrolig kanon fra Taijo Teniste og et straffespark fra Veton Berisha holdt ikke. For rødtrøyene slapp inn 2-2 på overtid, og må dermed til Irland med et svakt resultat på Stadion.

Til tross for at Brann viste seg hakket bedre enn Shamrock Rovers, var dette uansett en kamp som kunne vippet alle veier. For rødtrøyene leverte en noe nervøs og underholdende kamp foran 5.560 tilskuere.

Nervøs åpning

Brann slet voldsomt med gjestenes høye pres i åpningsminuttene. Det meste foregikk på Branns halvdel, og rødtrøyene var heldige ved et par anledninger der Shamrock spilte seg gjennom, men marginalt befant seg i offside-posisjoner.

I det 12. minutt gikk imidlertid de fremmøtte på Stadion et øyeblikks magi. Høyreback Taijo Teniste har ikke for vane å servere det helt spektakulære, men det var nettopp det som skjedde. Esteren plukket opp en retur utenfor feltet etter et hjørnespark, og banket til. Med venstrefoten! Og skuddet suste ned i det høyre hjørnet, 1-0 til Brann.

Lykken varte ikke lenge. Drøye halvtimen var spilt da den tidligere Manchester City-spilleren Jack Byrne svingte inn et frispark i Brann-feltet. Ballen gikk i beina på Amer Ordagic, som på uheldig vis styrte ballen inn i mål ved borterste stolpe.

Berisha-show

Men det skjedde ting mye, og fort, på Stadion torsdag. Bare to minutter etter utligningen kjørte Veton Berisha tunnel på Rovers-stopper Roberto Lopes, som var mannen som «tvang» frem Ordagic’ manøver på 1-1. Berisha ble felt, og den albanske dommeren Juxhin Xjaha pekte korrekt på straffemerket. Egersund-gutten på topp for Brann tok straffen selv, og sendte den knallhardt ned i det venstre hjørne.

Like etterpå var det duket for nerveshow foran Brann-målet igjen. Håkon Opdal ruset ut mot en ball i bakrom, men var ikke i nærheten av å rekke den først. Ruben Kristiansen bredsidet ballen inn mot midten, der en Rovers-spiller fikk alle tiders mulighet til å sende inn ny utligning i tomt bur. Men nordlendingen Kristiansen hadde ikke gitt seg, og skled inn foran skuddet. Deretter hev han seg opp igjen og taklet ballen ut til corner da en ny ire var på vei inn i feltet.

Brann var urovekkende «shaky», men publikum fikk i det minste en underholdende omgang fotball på Stadion!

Fra klovn til redningsmann

Berisha fikk tidlig etter hvilen muligheten til å sette sin andre for dagen. Et langt oppspill fra Håkon Opdal ble stusset videre bakover av Rovers-forsvaret. Berisha luktet lunten, og var først på ballen. På halvspretten forsøkte han å lobbe over Alan Mannus i gjestenes bur, men målvakten fikk en hånd på avslutningen.

Brann så hakket mer solide ut, og hadde antakeligvis fått strenge beskjeder om å snurpe mer igjen av Lars Arne Nilsen i pausen. Det hindret ikke Teniste fra å gi irene tilnærmet fritt leide mot mål med en heller håpløs manøver. Opdal var kjapt ute, og Kristiansen var igjen inne og reddet rødtrøyene med en takling. Like etterpå gjorde Teniste det godt igjen da han på mesterlig vis løp opp Rovers-spiss Aaron Greene, og sklitaklet fra ham ballen i siste sekund alene med Opdal.

Utrolig Opdal-redning

Timen var spilt på Stadion, og det begynte å skje mye foran Brann-målet. Shamrock spilte seg gjennom på venstresiden deres. Innlegget fant samme Greene, men Opdal stoppet avslutningen fra fem meter på utrolig vis. Oddingen var ute i stjerne, og ballen fant på et eller annet vis veien til hanskene hans fremfor nettmaskene.

Kampen ble mindre og mindre velspilt. Selv om Brann fikk til en og annen kombinasjon, var det mye hummer og kanari på den perfekte Stadion-matten. Fra begge lag.

På overtid ble det fyr i teltet i bortesvingen. Et hjørnespark ble svingt inn, og Roberto Lopes headet inn 2-2. Det ble også sluttresultatet, et resultat Brann ikke kan si seg fornøyde med.

Brann - Shamrock Rovers 2-2 (2-1)

1. kvalifiseringsrunde, til Europaligaen, fotball menn. 1. kamp. Stadion, 4.560 tilskuere. Dommer: Juxhin Xhaja, Albania. Gult kort: Berisha, Brann. Finn, Boyle, Rovers.

Mål: 1-0 Taijo Teniste (12), 1-1 Amer Ordagic (selvmål, 34), 2-1 Veton Berisha (str., 36), 2-2 Roberto Lopes (90).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Taijo Teniste, Christian Eggen Rismark, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (Ruben Yttergård Jenssen fra 74), Kristoffer Løkberg (Petter Strand fra 68) - Gilli Rólantsson, Veton Berisha, Gilbert Koomson (Daouda Bamba fra 83).

Shamrock Rovers (4-5-1): Alan Mannus - Joey O'Brien, Roberto Lopes, Lee Grace, Trevor Clarke (Dylan Watts fra 66) - Ethan Boyle, Ronan Finn (Aaron McEneff fra 77), Greg Bolger, Jack Byrne, Sean Kavanagh - Aaron Greene (Graham Cummins fra 66).

Returoppgjøret i Irland spilles torsdag 18. juli.

Artikkeltags