Brann sender bot videre til tilskuer

Det var i høstens kamp mellom Brann og Rosenborg på Stadion at en lighter og en snusboks ble kastet mot banen. (Foto: Arne Ristesund)

Det var i høstens kamp mellom Brann og Rosenborg på Stadion at en lighter og en snusboks ble kastet mot banen. (Foto: Arne Ristesund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Tilskueren som kastet lighter og en snusboks på Stadion må betale boten selv.

DEL

Underveis i kampen mellom Brann og Rosenborg i høst ble det kastet en lighter og snusboks på banen. Lighteren havnet på banen, mens snusboksen traff reklameskiltene.

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har ilagt klubben en bot på 10.000 kroner for dette. Men den boten rammer ikke Branns økonomi.

Tok kontakt med tilskueren

– Det var en person som kastet begge gjenstandene. Vi fikk opprettet dialog med ham allerede dagen etter kampen og kommer til å kreve inn beløpet fra ham, forteller Branns daglige leder, Vibeke Johannesen til klubbens nettsider.

I samme kamprapport som førte til boten, ble også rødtrøyene innrapportert for storskjermbruk. Brann viste offside-målet til Nicklas Bendtner flere ganger.

Doms- og sanksjonsutvalget sto fast på Påtalenemndens innstilling om å ikke straffe Brann for dette, på bakgrunn i klubbens forklaring.

Trodde på Branns forklaring

«Det er fra vår monitor i regirommet på Stadion ikke mulig å se om dommeren gjør rett eller galt når han godkjenner scoringen, og vi viser repriser i god tro og regner med at målet er korrekt idømt. Dommeren sto relativt nær, men han så ikke at det var offside. Like vanskelig var det for våre folk i regirommet.»

Johannesen er godt fornøyd med at klubben ikke blir straffet for dette.

– Både dommeren og dommersjefen var tidlig ute i media med sine subjektive opplevelser, og flere av disse viste seg og ikke stemme. Vi ventet til alle fakta var kommet på bordet, sier hun til klubbens nettsider.

Artikkeltags